FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Fusilli alla Carbonara

makaron ugotowany al dente (lekko osolona woda)

na patelni smażymy boczek z cebulką, na oliwie extra virgin (tylko trochę) a
pod koniec wyciskmay dwa ząbki czosnku... wszystko z solą, i dużą ilością
pieprzu

sos: jajka; parmezan - dużo ;-) ; natka pietruszki (można jeszcze dosolić i
dopieprzyć - u mnie nie było potrzeby...) ... mieszamy

parmezan do posypania

Makaron gotujemy jako ostatni. Gdy będzie gotowy odrazu przesypujemy go do
ciepłej misy, wlewamy sos, mieszamy energicznie, wlewamy zawartość patelni,
energicznie mieszamy, aż do "połowicznego" ścięcia jajek...

Smacznego.

ps: danie "mocne", nieco ciężkie... jak dla Mnie - zbyt "ascetyczne"



Fusilli alla Carbonara - j-lee 23.04.05, 20:16    
Re: Fusilli alla Carbonara - siostraheli 23.04.05, 23:12    
Re: Fusilli alla Carbonara - j-lee 23.04.05, 23:40    
Re: Fusilli alla Carbonara - thiessa 24.04.05, 00:15    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd