FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

  Wątek kulinarno-podróżniczy
   lis_ka   28.04.05, 18:32 zarchiwizowany
Zapraszam Was do umieszczania zdjęć prezentujących wspomnienia wakacyjno-
kulinarne. Potraw, przypraw i wszystkiego, co pozostało w Waszej pamięci i
kliszy fotograficznej.

Wrzucam zdjęcie gazpacho, które jadłam w... Turcji. Ale było wyśmienite.

--
"Dlaczego kanarek nie może iść do nieba?" /J.K/

Forum Zdrowe życie



  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   marghe_72   28.04.05, 18:47 zarchiwizowany
najlepsza pizza jaką jadłam
Neapol
--
Tylko krowa nie zmienia zdania :))





  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   siostraheli   04.08.05, 14:31 zarchiwizowany
marhe, ty strasznie mloda jestes:)

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy IP: *.chello.pl
   Gość: malgosimi   10.08.05, 22:29 zarchiwizowany
Marghe, zawsze chcialam zobaczyc pizzę z da Michele, dzięki!
Ja MUSZĘ do Neapolu... po prostu muszę!

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   mniam-pl   28.04.05, 18:48 zarchiwizowany
Sama mialam ochote zalozyc taki watek zaraz po powrocie z mojej niedawnej
wyprawy do Bretanii. Fontanne czekoladowa i gofry-cud umiescilam juz w osobnych
watkach, ale reszte w takim razie dolacze tu. Na pierwszy ogien idzie wiec
losos z bretonskiej knajpki z widokiem na ocean...
Pozdrawiam
ps: Gazpacho piekne i sloneczne! Zycze dalszych kulinarnie inspirujacych
podrozy :)



  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   mmarusia   19.03.06, 17:56 zarchiwizowany
mniam,co jest na tym krazku,kolo ryzu?
mmmm,to wszystko by mi smakowalo ...
--
-----------
"idealna kobieta to taka,ktora ma idealnego meza" :)

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy IP: *.bphpbk.pl
   Gość: zmora   29.04.05, 09:26 zarchiwizowany
witam szanowne grono
me jeszcze nie pojawial sie na tym forrum , ale dzieki pomyslowu liski moge
wrzucic zdjecie potrawy ktora mysle ze jest godna uwagi. Co prawda nie
wykonalem go sam tylko sciagnąłem ze strony ale mysle ze nie bedziecie mieli mi
tego za zle. Borowiki w śmietanie - bo o nich mowa - serwuje Dom Polonii w
Pułtusku. Przy okazji chcialbym sie Was zapytac jak wykonac taką bułeczkę w
której są serwowane ? Niewykluczone ze ciasto moze byc podobne do muffinkowego.
choc przyznam ze jeszcze muffinków nie robilem.

ps. ...a nastepne zdjecia zrobie sam..jak tylko kupie aparat :)

ukłony
--
zmora



  Borowiki
   nobullshit   29.04.05, 10:02 zarchiwizowany
Kajzerkową bułeczkę możesz kupić i usunąć z niej miąższ.
Ja tak czasem podaję duszone grzyby.
--
☺ Chasing the Rainbow ☺

  Re: Borowiki IP: *.bphpbk.pl
   Gość: zmora   29.04.05, 10:09 zarchiwizowany
to moze byc wyjscie :)
ale ta w oryginale byla lekko slodkawa , ciasto bylo podobne do drożdzowego.

ukłony
--
zmora

  Radość narciarza!
   maladanka   29.04.05, 22:31 zarchiwizowany
Gorący napój:mocna ok.50% wódka/własny wyrób sprzedających/,kawa
rozpuszczalna,cukier,wrzątek,bita smietana i czekolada sproszk.na wierzch.
Podawane w gorących, grubych kielichach.
Musi się zjechac z każdej trasy, wiedząc,że w połowie czeka knajpka z w/w
napitkiem! To było w Alpach



  Re: Kolacja
   cat-lover   22.05.05, 00:16 zarchiwizowany
w restauracji w Sonomie w zeszla sobote - serwuja tzw. small plates,
sfotografowalam kilka z nich. Prosze nie przoczyc tego imponujacego mojito!
No i to jedwabiste czekoladowo-migdalowo creme brulee......co za smak!







  tzw. półprodukty i pieczeń
   kragmel   22.05.05, 09:16 zarchiwizowany
czyli: suszenie papryki, jesienna kapusta i świąteczna baranina. miejsce akcji:
macedonia.









  Re: tzw. półprodukty i pieczeń IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com
   Gość: frapuczino   23.05.05, 22:15 zarchiwizowany
najbardzoej mi sie podoba drugi plan na zdjeciu z kapusta w roli glownej :)

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   monia_77   24.05.05, 11:38 zarchiwizowany
Nie wiem czy sie uda bo to pierwszy raz, zamieszczam zdjecie sniadanka
angielskiego serwowanego w Londynie w pobilizu miejsca mojego zamieszkania,
zawsze stawialo na nogi po baletach ;-))



  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   monia_77   24.05.05, 13:04 zarchiwizowany
No i dlaczego takie malutkie to zdjecie ;-(((, jak mam powiekszyc zeby sie
ladnie prezentowalo?

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   krasnowo   24.05.05, 14:23 zarchiwizowany
a co tam jest na tym talerzu oprócz kiełbasek, bo mnie ciekawość zżera ?


  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   j-lee   24.05.05, 16:41 zarchiwizowany
monia_77 napisała:

> No i dlaczego takie malutkie to zdjecie ;-(((, jak mam powiekszyc zeby sie
> ladnie prezentowalo?

jeśli powiększysz a zdjęcie jest robione w takiej malutkiej rozdzielczości to
tylko wyjdą kwadraciki... tzw. pixelizacja

a jeśli pomniejszasz z dużego formatu to sprawdz jaką ma rozdzielczość zdjecie
które wstawiasz... w każdym programie do wyświetlania zdjęć można to sprawdzić.
Takie zdjęcia jak moje są w rozdzielczości 800x600, ten twój obrazek to 126x95
punktów. Więc należy sprawdzać to zanim wstawiasz - 64kb to nie tak mało, przy
dobrej kompresji można wstawiać duże zdjęcia w miarę dobrej jakości.

a co do jedzonka: to pewnie fasolka w sosie pomidorowym, jajko sadzone, bekon i
pewnie te ich watowate mielone kiełbaski.

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   marghe_72   24.05.05, 14:40 zarchiwizowany
obstawiam fasole w pomidorach
jajko
bekon
--
Tylko krowa nie zmienia zdania :))

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   monia_77   24.05.05, 18:30 zarchiwizowany
Dobrze obstawiacie ;-)) Fasolka, kilebaski - ktore maja smak taki hmm podobny
do bialej kielbasy ale lekko watrobkowy, bekon i jajo. No podaja tez grzyba
smazonego do tego i pomidory, ale ja nie chcialam. Oczywiscie cala fura tostow
z maslemi i wielka kawa i to wszystko tylko za 3,5 GBP.

A co do zjec, to kurcze nie wiem pokombinuje, nei gniewajcie sie jak beda male
bo poprobuje a nie ma zadnego chlopa technicznego w poblizu wiec radze sobie
sama blondynka ;-))

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl
   Gość: czegie   02.07.05, 12:57 zarchiwizowany
możesz podać gdzie to dokładnie, bo za miesiąc córka będzie szukac tanich
żarełek w Londynie.Mają niby sniadania kontynentalne ale wiesz młodość jest
żarłoczna.może jeszcze jakis adresik niedrogich jadlodalni,nae wiem jeszcze
dokładnie gdzie hotel...

  bułgaria ;-))))
   j-lee   24.05.05, 16:13 zarchiwizowany
cholera szukałem czuszki bjurek i kawarmy ale znalazłem tylko to ... ;-)

mimo że w barze to jednak domaszna od hazaja baru...

no i słońce... może czarne z boczku...



  Re: bułgaria ;-))))
   dziuunia   24.05.05, 19:11 zarchiwizowany
Świetne zdjęcie J-lee :)

--
Zdjęcia moich wypieków
Chleb domowej roboty

  Re: bułgaria ;-))))
   j-lee   24.05.05, 19:21 zarchiwizowany
ech... a jak sobie przypomnę... to się łezka kręci w oku... szalone wakacje ;-)

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   monia_77   24.05.05, 18:50 zarchiwizowany
No to podejscie nr. 2 robie ze zdjeciem.



  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   dziuunia   24.05.05, 19:11 zarchiwizowany
No teraz to prawdziwe angielskie śniadanie,bo tamto jakieś małe takie było ;)

--
Zdjęcia moich wypieków
Chleb domowej roboty

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   monia_77   24.05.05, 19:16 zarchiwizowany
Ojeny ale jak sie mam tak nokombinowywac przy kazdym to ja Was kochani
podziwiam za gotowanie, ladne podanie, smakowitosc i wytrwalosc w zmniejszaniu
zdjec ;-))

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   j-lee   24.05.05, 19:20 zarchiwizowany
dojdziesz do wprawy.... spoko ;-)

pamiętaj sprawdzaj rozdzielczość zdjęcia wstawianego i jego wielkość w
kilobajtach...

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   meziz   24.05.05, 19:18 zarchiwizowany
Powiem szczerze, że bym się chyba przewróciała z przejedzenia po takim
śniadanku i do wieczora trawiała na kanapie...

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy IP: *.range86-133.btcentralplus.com
   Gość: a74-7   01.07.05, 18:02 zarchiwizowany
A full monty ,to ,to nie jest...

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   antycyponek   24.05.05, 19:19 zarchiwizowany
Chorwacja, Dubrownik, Starówka

"Skampi na buzaru"
Jak się to je?! W wykonaniu Narzeczonego :-)
--
Antycyponek to takie zwierzę *** Które powstaje, gdy na papierze
Namalujemy kredką lub tuszem *** Z początku tylko ogromne uszy...



  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   dziuunia   24.05.05, 19:23 zarchiwizowany
Narzeczony wygląda jakby go scampi w palec właśnie gryzło ;)

--
Zdjęcia moich wypieków
Chleb domowej roboty

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy IP: 195.205.73.*
   Gość: cenobite   03.08.05, 16:15 zarchiwizowany
a i narzeczony smakowite ciasteczko:))


  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   monia_77   24.05.05, 19:46 zarchiwizowany
To kolejna proba, zdjecie z parapetowy mojej kolezanki, oczywiscie parapety
byly zastawione pysznym jedzeniem, a ten stolik zostal przygotowany w
duchu "prawdziwej" parapetowy. Procenty okazaly sie jak najbardziej poprawne i
stolik cieszyl sie duzym powodzeniem. Pomysl jest zdecydowanie moj.



  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   mniam-pl   01.07.05, 12:26 zarchiwizowany
przedstawiam bryndzowe haluszki, spozyte z wielkim apetytem dokladnie tydzien
temu w slowackiej roznavie :)



  masz moze przepis IP: *.tvk.torun.pl
   Gość: aga   01.07.05, 13:19 zarchiwizowany
to wygląda przepysznie!

  Re: masz moze przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
   Gość: mniam-pl   01.07.05, 13:57 zarchiwizowany
poszukalam i najbardziej smakowo wiarygodna wydaje mi sie ta wersja:
Haluszki - danie ze Słowacji rodem

składniki na ciasto (porcja dla dwóch osób):
trzy duże ziemniaki,
jajko (nie jest konieczne),
mąka,
woda,
sól i pieprz

Składniki na resztę:
cebula,
resztki boczku,
kiełbasy lub szynki (to już w wersji bardziej ?zamożnej?),
bryndza (lub ser topiony o smaku śmietankowym typu ?kiełbaska?)

Cebulę i wędliny pokroić w kostkę i podsmażyć smakowicie na patelni po czym
odstawić na bok.
Ziemniaki utrzeć na drobnej tarce (jak na placki ziemniaczane), dodać szklankę
wody, jedno całe jajko (bez skorupki rzecz jasna), sypnąć mąki tak by ciasto
było dosyć gęste, dodać do smaku sól i pieprz. Lepiej nie wbijać więcej jajek
bo kluski będą ?gumowe?. Do robienia haluszków służy specjalne sitko, które
wygląda jak rondelek z wywierconymi otworami o średnicy około 1 cm (warto się
zaopatrzyć w coś takiego przy okazji pobytu na Słowacji ? bardzo tani i
popularny sprzęt). Jeśli nie mamy takiego sitka robimy ?kładzione? kluski
odcinając ciasto łyżeczką i rzucając kluseczki do gotującej się, osolonej wody.
Kluseczki gotować przez około 1 minutę od momentu wypłynięcia i potem odcedzić
i przełożyć do glinianej michy. Na kluski położyć przygotowaną wcześniej
cebulowo?kiełbasianą omastę i bryndze (topiony serek) po czym wszystko
wymieszać, dokładnie zjeść i wylizać miskę popijając suto kefirkiem lub mlekiem.
Smacznego!

ALE:

Wydaje mi sie ze ilosc jest zdecydowanie za malutka - to powinno sluzyc za cale
sycace danie,w iec proponowalabym zrobic wiecej. Poza tym moj "sosik" bryndzowy
to byla po prostu bryndza rozciapkana ze smietana (na ile to moge stwierdzic
organoleptycznie), najczesciej potem polewa sie jeszcze skwarkami, ktorych u
mnie na zdjeciu nie ma.

Pozdrawiam i jak sporobujesz zrobic to napisz koniecznie, bo tez bede sie
przymierzac do odtworzenia tego smaku w domu!

  Francja - Alzacja - moje wspomnienia z podróży
   an20   01.07.05, 22:18 zarchiwizowany
W czasie Swiat Bozego Narodzenia zwiedzilam Alzacje- Francja. A to moje pamiatki
z podrozy:

1. zdjecie- grzane wino z dodatkami pomaranczy i przypraw korzennych. Zapach
roznosil sie po calym jarmarku swiatecznym i zawsze bedzie mi sie kojarzyl z
Francja i siewtami

2. zdjecie- sklep wędliniarski,a nad nnim ozdoba ze swinek i z wiszacej
prawdziwej kielbasy:)

3. Poprostu jak zobaczylam na wystawie w ciastkarni takie slodkie cudo z
czekolady to mi slinka leciala. zapytatal sie ile kosztuje 45euro - to niestety
za duzo na moja kieszen, wiec zrobilam tylko zdjecie:)







  an, cudo, po prostu
   e_katt   06.07.05, 10:14 zarchiwizowany
cudo!
zdjęcia bajecznie bajkowe;)

--
... a kotka nazwę Garfield!

  Re: an, cudo, po prostu
   puk_puk   11.07.07, 01:42 zarchiwizowany
Rewelacja, wspaniale choinki!

  :) IP: *.tvk.torun.pl
   Gość: aga   02.07.05, 09:15 zarchiwizowany
znalazłam własnie ten przepis w necie, bo jak zobaczyłam to zdjęcie to tak mi ślinka poleciała, że az na gogle wylądowałam ;)
jak zrobie to dam znać :)
tyle ze ja robię tylko dla siebie, wiec chyba taka porcja wystarczy :)

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy IP: *.uje.nat.hnet.pl
   Gość: babunowa   17.09.05, 23:49 zarchiwizowany
byłam tam kiedyś i o dziwo jadłam tam najlepszą w życiu pizzę;)choć na cieście
przypominających drożdzowe:)

  Wspomnienie Francji... IP: *.internetdsl.tpnet.pl
   Gość: blodymarry   02.07.05, 16:32 zarchiwizowany
Oj to były piękne wakacje... na zdjęciu pierwszym ogromna dynia zauważona na spacerze w jednym z ogródków, a na drugim wspomnienie rodzinnej kolacji :)





  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   hania55   02.07.05, 20:00 zarchiwizowany
Wspaniały karmazyn z najlepszych wakacji :-)

--
Strach jest, ale zasadniczo staram się mieć kwit.



  Moje wspomnienie z Monachium (swieto piwa)
   an20   05.07.05, 12:07 zarchiwizowany
Oprocz lejacego sie z beczek piwa byla takze zagrycha:)))




  Paryż - Francja
   an20   06.07.05, 11:14 zarchiwizowany
Czar tych wszytkich knajpek przyciaga wszytkich.Waskie uliczki a w nich
kawiarenki i poustawiane doslownie na chodniku stoliki. Ciasno ale jak uroczo:)

1 zdjecie - restauracja - statek wieczorem plywajacy po Sekwanie przy moscie
niedaleko Notre-Dame
2 zdjecie - male resturacyjki w uliczce. Podobala mi si eozdoba z miedzianych
garnkow
3 zdjecie- wieczorem na trawie pod wieza Eiffla zbiera sie mlodziez i urzadza
sobie imprezki. jest ich mnostwo i mozna nawet kupic wino od tamtejszych
dziwnych sprzedawcow.







  wspomnienie z Grecji :)
   an20   31.07.05, 22:14 zarchiwizowany
przywiozlam z Grecji miod z migdalami i wlasnie sie do niego dobralam. Stal
troche u mnie w szafce, ale teraz przyszedl na niego czas i zjadlam prawie juz
pol sloika. Jest naprawde dobry:)) miod pachnie i smakuje migdalami, a migdaly w
nim sa pyszne mniam:)





  An20, ale piękne wspomnienia... nt.
   e_katt   31.07.05, 22:25 zarchiwizowany


  Re: An20, ale piękne wspomnienia... nt.
   siostraheli   31.07.05, 22:44 zarchiwizowany
czyste zloto!

  Ukraina
   bluette   31.07.05, 23:27 zarchiwizowany
Mam nadzieje ze nie zepsuje nikomu tym zdjeciem apetytu na rybki ;))



  egipskie smaki
   jollka2   03.08.05, 13:48 zarchiwizowany
W Hurghadzie taki oto talerz kosztowal ok. 30 PLN. Wprawdzie nie gustuje w
takich przysmakach, ale moja chłopina ledwo dała radę i mlaskała ze smakiem :))



  Re: egipskie smaki 2
   jollka2   03.08.05, 14:41 zarchiwizowany
Oszołomiona tym dobrobytem zakupilam kolorowego pieprzu i dodając go do
pasztetu nagle odkryłam, że pieprz był farbowany :))
Żałuję, że nie kupiłam więcej tych ingrediencji...



  Re: egipskie smaki 3
   jollka2   03.08.05, 14:57 zarchiwizowany
Oto egipska rzeczywistość, a za sklepikiem stało stadko świeżego mięsa i
beczało cichutko. Nie miałam serca ich fotografować.



  też Bułgaria :)
   krakowianka   03.08.05, 22:29 zarchiwizowany




  grillowany łoś
   siostraheli   04.08.05, 00:23 zarchiwizowany
to wkleje troche wspomnien, choc zdjecia troszke nie teges.
A więc łoś cały grillowany na pikniku w Oslo.





  Jestem pod wrażeniem.
   cipcipkurka   04.08.05, 08:42 zarchiwizowany
Co prawda wolałam łosie w stanie bardziej ożywionym, ale i ten przemawia do....
hm, wyobraźni?

  Czy to pod Stortingiem go tak na pal,
   cipcipkurka   04.08.05, 08:44 zarchiwizowany
tego łosia?

  Re: Czy to pod Stortingiem go tak na pal,
   siostraheli   04.08.05, 09:59 zarchiwizowany
dokladnie tak, tam kilka takich stanowisk obróbki łosia było...

  Re: Czy to pod Stortingiem go tak na pal,
   siostraheli   04.08.05, 10:02 zarchiwizowany
sorry cipcipkurko, nie pod Stortingiem tylko na Karl Johans Gate, raczej blizej
palacu krolewskiego..

  No ale Storting to właśnie tam jest?
   cipcipkurka   04.08.05, 14:01 zarchiwizowany
Bo te schody jakoś tak mi pasują.
Barbarzyńcy, na głównej ulicy!

  Re: No ale Storting to właśnie tam jest?
   siostraheli   04.08.05, 14:27 zarchiwizowany
masz racje cipcipkurko, to sa schody Stortinu, chyba mialam jakas dziure w
mozgu, bo mi sie Storting z City Hallem pomylil.

  Mam koleżankę, która zbiera wizerunki łosi :-)))
   cipcipkurka   04.08.05, 15:55 zarchiwizowany
Ten byłby niewątpliwie oryginalny w jej kolekcji... A ja chyba sobie zrobię
tapetę z tej nie teges fotografii :-)))

  Re: Mam koleżankę, która zbiera wizerunki łosi :-
   siostraheli   04.08.05, 17:50 zarchiwizowany
gdzies mialam takie fajne zblizenie tego losia, ale nie potrafie znalezc, to sa
zdjecia na kliszach i gdzies mi sie odbitka zapodziala...

  Re: grillowany łoś
   andzia-nie-ania   04.08.05, 16:45 zarchiwizowany
Rany, a ja przeczytalam "grillowany LOSOS" i wytrzeszczam oczki dlaczego on
taki duzy :DDDD

  kuskus prosto z Maroka
   siostraheli   04.08.05, 00:24 zarchiwizowany
w domowych pieleszach, zwykly obiad codzienny podany przez domowa gosposie



  niezła micha n/t
   apsik1   04.08.05, 09:02 zarchiwizowany


  Re: kuskus prosto z Maroka
   nobullshit   04.08.05, 18:40 zarchiwizowany
Kim jest ten kaczyński na portrecie?

  Re: kuskus prosto z Maroka
   hela1   18.09.05, 00:13 zarchiwizowany
Kaczynski na portrecie to pradziadek moich dzieci.


  Niech zgadnę: na 4 osoby to misisko? ;-)) nt.
   e_katt   04.08.05, 19:01 zarchiwizowany


  Re: Niech zgadnę: na 4 osoby to misisko? ;-)) nt.
   siostraheli   10.08.05, 00:11 zarchiwizowany
misisko na 8 chyba albo wiecej. A Kaczynski nie wiem kim jest, ale sie dowiem
niebawem.

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   asica74   05.08.05, 00:15 zarchiwizowany
przedstawiam nawieksze i najlepsze kanapki jakie jadlam w zyciu. Jedna kanapka
byla wielkosci reki liczac od lokcia do dloni, z plastrem szynki nieco
podsolonej grubosci okolo 1 cm, z plastrami mozarelli i karczochami... No miod!

Kupilismy je bedac w Sienie, w bardzo malowniczym sklepie rzezniczym niedaleko
rynku.
--
Cinque Terre



  stworki miłe różne z Krety..
   jacek1f   08.08.05, 23:13 zarchiwizowany
8 - rnice i inne duze tzipury ze szczeka wyrazna i pelno malutkich rybek -
takich mami-mami :-)

1. na srodku osmiornica posrod przekasem malutkich...
2. krewety paskudki
3. malutkie sierotki rybeczki







  Tajskie przysmaki
   demerara   09.08.05, 22:56 zarchiwizowany
Targ nocny w Trang (poludniowa Tajlandia)i cos na pobudzenie apetytu w
tamtejszych stronach





  o dżizas,okropne ;))),n/txt
   dziuunia   09.08.05, 23:28 zarchiwizowany

  Re: Tajskie przysmaki
   siostraheli   10.08.05, 00:12 zarchiwizowany
chyba nie zasne po takim horrorze...

  a smaczne chociaz to było? n/t
   jacek1f   10.08.05, 11:11 zarchiwizowany


  Longkong - też tajskie
   amused.to.death   10.08.05, 15:17 zarchiwizowany
ot, taki niepozornie wyglądający owoc (wygląda jak mały ziemniak) - bardzo mi smakował:))

--
Don't worry about what people think. They don't do it very often.



  a tak sie robi ciasto filo w greckich wioskach
   kwik   10.08.05, 16:08 zarchiwizowany
gdyby ktos chcial sprobowac, to tutaj maly instruktaz :))

zdjecie zrobione przez BG - i udostepnione do publikacji. niniejszym dziekuje :)







  Re: a tak sie robi ciasto filo w greckich wioskac
   amused.to.death   10.08.05, 19:06 zarchiwizowany
<lol>
to chyba tylko dla tych co mają za kuchnię salę gimnastyczną:)))

--
Don't worry about what people think. They don't do it very often.

  Kiwku - to bombowe! n/t
   jacek1f   10.08.05, 19:59 zarchiwizowany


  Phyllo - rewelacja!
   nobullshit   10.08.05, 20:15 zarchiwizowany
Wszystko rewelacja, nawet te tajskie paskudztwa. :)

Ale mam pomysł - prośbę. Żeby następny podróżnik założył wątek bis,
do któego się ten podlinkuje, bo przez zdjęcia zaczyna się to otwierać
baaardzo baardzo wolno.

  Powiem jedno: fantastyczne! nt.
   e_katt   11.08.05, 09:53 zarchiwizowany


  Re: a tak sie robi ciasto filo w greckich wioskac
   ampolion   13.08.05, 23:51 zarchiwizowany
O nie, to krasnoludek robi...
--
Jeszcze się taki nie urodził,
który by wszystkim dogodził...

  Re: a tak sie robi ciasto filo w greckich wioskac IP: *.internetdsl.tpnet.pl
   Gość: justyna   07.02.06, 14:02 zarchiwizowany
czy to zdjecie zrobione w Rethymno?

  coś
   apsik1   11.08.05, 20:51 zarchiwizowany
z zaproszenia na malezyjski obiad





  na papierowym talerzu
   giezik   11.08.05, 22:14 zarchiwizowany
sandacz, niestety trudne warunki oswietleniowe zrobily to co zrobily :)
ale talerz kól był
a i sandacz (pierwszy z dwóch) niczego sobie

--
"Czasami jedyne co można dla kogoś zrobić to być tam."



  podróż na ryby
   giezik   11.08.05, 22:15 zarchiwizowany
czyli robię miejsce w żołądku i zywie sie jedynie płynem

--
"Czasami jedyne co można dla kogoś zrobić to być tam."



  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   marghe_72   12.08.05, 17:05 zarchiwizowany
jak miło popatrzeć..

no moze nie na wszystko ;-)
ale wrazenie robi większośc zdjęc

dawac jeszcze :))
--
"stoję na stanowisku, że nouvelle cuisine jest po prostu głupia" N. Ephron

  Re: Wątek kulinarno-podróżniczy
   mniam-pl   14.08.05, 19:21 zarchiwizowany
Ja tym razem tylko podaje linke do podobnego watku na innym forum. Pozdrawiam!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=22281312&v=2&s=0

  polska, 1,2 kg
   giezik   22.08.05, 16:38 zarchiwizowany


--
"Czasami jedyne co można dla kogoś zrobić to być tam."



  Londyn - sklep na Portobello Road - pozniej uczta!
   charlotta_lotta   22.08.05, 18:00 zarchiwizowany
zdjecia z ostatniego mojego wyjazdu do Londynu :-) Bardzo lubię ten sklep!

--
...
gg: 2113023







  Re: Londyn - sklep na Portobello Road - pozniej u
   charlotta_lotta   22.08.05, 18:08 zarchiwizowany
a i ostatnie już ;-)



--
...
gg: 2113023

  Re: Londyn - sklep na Portobello Road - pozniej u
   ela.tu-i-tam   22.08.05, 18:14 zarchiwizowany
Te afiche sklepowe o viagrze dla pan i gwalcie gdziestam to mi ciut zdjecie
zmasakrowaly.

  Re: Londyn - sklep na Portobello Road - pozniej u
   charlotta_lotta   22.08.05, 18:16 zarchiwizowany
to nie sa zadne afisze sklepowe tylko "zapowiedzi" i reklamy super wiadomosci w gazecie...
Nam się podobały i powiesilismy je w kuchnii :)

--
...
gg: 2113023

  Ciąg dalszy.. piekarnia na Portobello Road
   charlotta_lotta   22.08.05, 18:06 zarchiwizowany
w tej piekarni sa tak cudowne wypieki, że... eh :) nie wiem jak to opisać.
Najcudowniejsze almond cake jakie zjadlam - to wlasnie tam ;-)))


Ps. w Polsce by 'ich' sanepid zamknał z hukiem ;D
--
...
gg: 2113023







  Poszło bez zdjęc..
   charlotta_lotta   22.08.05, 18:13 zarchiwizowany


--
...
gg: 2113023







  Turniej Nalewek
   szellla   17.09.05, 10:03 zarchiwizowany
I kilka z niego moich fotek (w kolejnych wątkach)
--
Jak Cię życie kopnie - to się odgryź!

  Re: Turniej Nalewek
   szellla   17.09.05, 10:05 zarchiwizowany
Za zatem "clue", czyli same nalewki
1. Tuz po zarejestrowaniu wszystkich 80 nalewek
2. Stół z nalewksmi po raz wtóry
3. Interesująca w wyglądzie, IMHO obrzydliwa w smaku o aromacie mydlin -
nalewka ogórkowa
--
Jak Cię życie kopnie - to się odgryź!

  za szybko enter - zdjęcia tu:
   szellla   17.09.05, 10:06 zarchiwizowany

--
Jak Cię życie kopnie - to się odgryź!







  Re: Turniej Nalewek - jury
   szellla   17.09.05, 10:11 zarchiwizowany
w trakcie obrad:
1. Pierwsze Jury: Piotr Bikont, Stasys Eidrigevicius, ks. Tomasz Lewniewski,
proboszcz kazimierskiej fary
2. Drugie Jury (Artystów i Dziennikarzy): Jerzy Gnatowski, Grażyna Ruszewska,
Grzegorz Mazurek
--
Jak Cię życie kopnie - to się odgryź!





  Re: Turniej Nalewek - co na stole
   szellla   17.09.05, 10:13 zarchiwizowany
1. Przecudny, pyszny stół restauracji z Lublina
2. Z owego stołu boskie śliwki w kminku (szkoda, że ja kminku nie toleruję)
3. I również z tego stołu ser wędzony
I do tego podano coś z 10 różnego pomysłu chrzanów.... i mnóstwo innych
pyszności
--
Jak Cię życie kopnie - to się odgryź!







Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd