FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Cannelloni miesno-szpinakowe

Skladniki mniej wiecej:
Caneneloni Barilla 1 op. (nie gotowane)
mieso wolowe mielone,
cebula, czosnek (duzo), sol, pieprz, bazylia, oregano, szpinak 250 gr itd.
Sosy:
beszamelowy
pomidorowy
I parmezan do posypania.
Mieso z czosnkiem, cebula i jakimis przyprawami przesmazyc. Szpinak z
czosnkiem, bazylia, oregano (ew. sola) tez na oliwie chwile. Potem jescze
dodalam do niego jakis platajacy sie po lodówce serek tartare.
Szpinak wymieszalam z miesem (choc poczatkowo mialy byc cannelloni z róznym
nadzieniem i zaczelam nadziewanie :( Bylam bliska zalamania. Uzywalam
lyzeczki (za duza) na przemian z jej trzonkiem. Potem gruby lejek wetkniety
do cannelloni i przez to przepychane nadzienie. Tez nie polecam. Najlepsze sa
wlasne rece z palcyma.
Nadziane cannelloni ulozone w formie zaroodpornej na warstwie sosu
pomidorowego, polane beszmelem, znowu cannelloni, sos pomidorowy, na to
beszamel posypac parmezanem.
Pierwsze 30 min. pod przykryciem na ok. 200 stopni (musza byc utopione w
sosach), potem zdajac pokrywke i jeszcze 20 min.
1 zdjecie w trakcie
2 dzjecie rezultat (nie wyglada zbyt pieknie, ciezko sie naklada)
Wszyscy brali dokladki, nawet mlodziez





Cannelloni miesno-szpinakowe - kaiserka 30.04.05, 00:06    
podziwiam - jswm 30.04.05, 09:35    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd