FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

tortilla inaczej

Jest to moim zdaniem polaczenie kuchni meksykanskiej, wloskiej i chinskiej
Wloskiej bo jest prosciuto crudo
Chinskiej bo jest kapusta pekinska I sos sojowy
No I meksykanskiej, bo calosc ukladamy na tortilli

Wszystko bardzo szybko I prosto:

Kapuste pekinska kroimy nie za drobno, nie za grubo, i smazymy na niewielkiej
ilosci oliwy
Przyprawiam rozdrobnionym czosnkiem, sosem sojowym, ostra papryka i pieprzem
Placki trzymamy na suchej rozgrzanej patelni po kilka minut z kazdej strony
Na polowie goracego placka ukadamy kapuste(zdjecie #1) a na nia kladziemy
prosciuto crudo. Ktore mozna zastapic np. wedzona surowa poledwica
Lub jakas inna wedlina, taka jaka lubimy(u mnie dzis szynka od kosci, bo
wloski skelep nie byl po drodze:)
Placek skladamy na pol i gotowe
Nalezy pamietac by kapusta I placek byly dosc gorace, bo szynka jest zimna

Ps.kapuste pekinska mozna zastapic wloska kapusta, tylko uprzednio nalezy ja
podgotowac, a dopiero potem smazyc
Smak wychodzi troche inny, no I potrawa staje sie mniej chinska, ale tez jest
bardzo dobra
Zamiast sosem sojowym mozna przyprawic sola oczywiscie, wtedy to juz nic
chinskiego w niej nie bedzie, ale dalej bedzie pyszne hehe
a szczurek jak zwykle musial skosztowac











tortilla inaczej - Gość: uho 03.05.05, 00:18    
Re: tortilla inaczej - siostraheli 03.05.05, 22:29    
Re: tortilla inaczej - natalia.brzeska 04.05.05, 15:21    
odp - Gość: uho 04.05.05, 18:05    
Re: odp - natalia.brzeska 04.05.05, 22:20    
Praska do tortilli - dziuunia 04.05.05, 22:41    

Najczęściej komentowane zdjęcia

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd