FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

zupa z pasternaku

Pierwszy raz jadlam pasternak, a zupka jest pyszna, next time zrobie sobie z
figa i makiem:) Na razie ze sklepowego, ale na dzialce juz rosnie wlasny.
Przepis z dwutygodika "Sol i pieprz", proporcje nieco zmienione.

500 g pasternaku,
1 l wywaru warzywnego,
2 cebule,
2 lyzeczki curry (tej polskiej zoltej),
4 lyzki maki,
200 ml gestej smietany,
2 czerwone jablka,
sol, pieprz,
olej do smazenia,
peczek szczypiorku.

1. Pasternak ugotowac w wywarze ok. 15 min. zmiksowac.
2. Cebule posiekana poddusic na oleju. Oproszyc curry, podsmazyc stale
mieszajac, dodac do zupy.
3. Make wymieszac z 6 lyzkami wody, dodac do zupy, zagotowac.
4. Dodac smietane, juz nie gotowac.
5. Dodac polowe startych jablek, doprawic do smaku sola i pieprzem.
6. Po wlaniu na talerze posypac pozostalymi jablkami i szczypiorkiem.
--
sfinjak.linux.suid.pl



zupa z pasternaku - thiessa 20.05.05, 21:42    
Re: zupa z pasternaku - siostraheli 21.05.05, 20:28    
Re: zupa z pasternaku - giezik 21.05.05, 20:50    
Re: zupa z pasternaku - thiessa 21.05.05, 21:48    
Re: zupa z pasternaku - nobullshit 22.05.05, 01:31    
Re: zupa z pasternaku - thiessa 23.05.05, 00:13    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd