FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Ciasto z truskawkami i rabarbarem

Kolejne ciasto na przywitanie sezonu letniego.
Ciasto:
1 3/4 szklanki maki
2 lyzki cukru pudru
1/2 kostki masla

Nadzienie:
1 1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki maki
szczypta soli
6 zoltek
1 szklanka slodkiej smietanki
4 szlanki rabarbaru, pokrojonego w plasterki
1 szklanka truskawek, pokrojonych w plasterki

Beza:
6 bialek
1/2 szklanki cukru

Rozgrzac piekarnik do 180ºC. Make wymieszac z cukrem pudrem i posiekac z
maslem az utworza sie drobne grudki. Wsypac te mieszanke na blache 33x23cm i
dobrze wcisnac w dno blaszki. Piec okolo 10-12 minut do lekkiego zrumienienia.
W duzej misce wymieszac make, cukier i sol. Zoltka rozbeltac i wymieszac ze
smietanka i wlac mieszanke do suchych skladnikow, wymieszac. Dodac rabarbar i
truskawki, lekko wymieszac i wylac na podpieczony spod. Piec w temeraturze
180ºC przez godzine.
Bialka ubic na sztywna piane, dodawac stopniowo cukier, wylozyc beze na
upieczone ciasto i piec az beza sie zrumieni, okolo 10-15 minut.

Przepis pochodzi ze strony www.mniammniam.pl





Ciasto z truskawkami i rabarbarem - floury 05.06.05, 20:30    
floury, - e_katt 06.06.05, 10:49    
Re: floury, - fettinia 06.06.05, 11:12    
Re: Ciasto z truskawkami i rabarbarem - andzia-nie-ania 06.06.05, 10:58    
Re: Ciasto z truskawkami i rabarbarem - floury 07.06.05, 06:56    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd