FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Banica?

Ze znakiem zapytania, bo przepisu nie mam, tylko inspiracja kuchnią bułgarską.
Przepis na ciasto wzięty z przepisu "pita Rosy", ale z połowy składników.
Farsz - pół kilograma twarogu rozciapałam z dwoma żółtkami, połową szklanki
cukru i ciutką olejku pomarańczowego. Ciasto nie jest słodkie. Po wyrośnięciu
ciasto rozwałkowałam na cztery placki. Każdy posmarowałam olejem,
rozsmarowałam farsz i zwinęłam jak naleśniki - w ruloniki. Te ruloniki
ułożyłam w natłuszczonej tortownicy w "ślimaka". Piekło się to-to około 40
minut w temp.180*C.Efekt - na zdjęciach. Zniknęło jeszcze ciepłe....





Banica? - yfcia 12.06.05, 19:19    
Nie banica, a prawie tutmanik! - pynjeck 12.06.05, 20:06    
Re: Nie banica, a prawie tutmanik! - yfcia 12.06.05, 20:31    
Yfciu, obiecuje, ze sie poprawie:) - pynjeck 12.06.05, 20:47    
Pyńku! - yfcia 13.06.05, 08:52    
Re: Pyńku! - pynjeck 13.06.05, 22:25    
Re: Pyńku! - yfcia 14.06.05, 10:17    
Onienienie, na żadną pocztę, chyba że na moją też - miszam 14.06.05, 10:26    
Banica z miesem (tlum. z ksiazki) - pynjeck 14.06.05, 23:14    
Re: Banica z miesem (tlum. z ksiazki) - yfcia 15.06.05, 09:54    
Re: Banica? - siostraheli 12.06.05, 20:30    
nooo, kolejny - e_katt 12.06.05, 20:45    
Cos przepieknego! - hela1 12.06.05, 21:55    
Re: Banica? - blodymarry 12.06.05, 22:39    
Re: Banica? - posafega 12.06.05, 22:43    
Re: Banica? - Gość: miszam 12.06.05, 23:09    
miszam! - yfcia 13.06.05, 11:53    
Re: miszam! - miszam 13.06.05, 12:16    
Re: miszam! - miszam 13.06.05, 12:21    
Re: miszam! - yfcia 13.06.05, 12:23    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd