FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Re: Galaretka z owocami morza

Mozna w Norwegii kupic specjalna zelatyne do potraw rybnych, ale jesli takiej
nie mamy, mozna zastapic ja zwykla zelatyna spozywcza w platkach lub w proszku.
Zelatyne rozpuscic w wywarze rybnym lub warzywnym lub w mieszance wywaru i
bialego wina. Ma byc 500 ml plynu.
Plasterki gotowanego jajka, krewetki, mule, kawalki gotowanej ryby (najlepiej
bialej) ulozyc na dnie miski, zalac kilkoma lyzkami wywaru z zelatyna i
zostawic az stezeje. Mozna pokusic sie o ulozenie wzorku - bedzie to gora
galaretki.
Dalek ukladamy warstwami owoce morza wedlug uznania, zielony groszek z puszki,
cebulki marynowane, mozna dac gotowana marchewke, male kukurydze. Kompozycje
rybno-warzywna zalewamy wywarem i odstawiamy do stezenia w lodowce.
Nastepnego dnia wykladamy galaretke na polmisek (uprzednio maczamy miske w
goracej wodzie) i podajemy na stol z rozmaitymi sosami. Mozemy podac z
chrzanem, sosem remoulade, tatarskim, z tzatzikami, z jogurtem lub smietana
zmieszana z curry. Do tego pieczywo i przystawka gotowa :)

Galaretka z owocami morza - hela1 13.06.05, 00:28    
Re: Galaretka z owocami morza - an20 13.06.05, 11:01    
Re: Galaretka z owocami morza - siostraheli 13.06.05, 12:19    
Re: Galaretka z owocami morza - cipcipkurka 13.06.05, 16:26    
Re: Galaretka z owocami morza - hela1 13.06.05, 21:19    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd