FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Uda Kuraka w Chilli pod przykryciem Zielonej Pasty

Przepis na zieloną pastę tu:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=25494741
Potrzebne są całe uda kurczaka z pełną skórą. Należy złapać końcówkę skóry,
podważyć, i lekko nacinać. Nacinamy błony oczywiście które kleją skórę z
mięśniem, a nie skórę. Podcinając unosimy (lekko ciągniemy) skórę do góry - i
tak tworzy nam się klapka lub kieszonka w zależności czy nacinamy dwa boki
czy jeden. Jeden bok (trzeci) nie należy rozcinać - musi być "zawias" klapki.
Czysty mięsień lekko zsypujemy solą, nacieramy. Nakładamy warstwę zielonej
pasty, rozprowadzamy na cały mięsień, pakujemy do kieszonek jak najgłębiej w
kierunku odciętej stopy ;-) (Zdjęcie 1)

Nogi można związać przędzą wędliniarską jak ktoś ma ochote ale nie jest to
konieczne w pieczenie na płask w piekarniku

W miseczce mieszamy vegete z chilli ew. z chilli ze słodką papryką
Nacieramy wszędzie uda mieszanką.

Wstawiamy do naczynia wysmarowanego tłuszczem i pieczemy na rumiano lub
mocniej jak ktoś lubi

Na zdjęciu jedno z ud miało rozcięto skórę, więc pasta z niego nieco wychodzi.

Smacznego

ps. pasta jest lekko kwaśna więc tym bardziej jako dodatek pasują słodkawe
konfirury, żurawiny, sosy (np. słodki sos chilli).







Uda Kuraka w Chilli pod przykryciem Zielonej Pasty - j-lee 23.06.05, 12:53    
Re: Uda Kuraka w Chilli pod przykryciem Zielonej - siostraheli 23.06.05, 15:30    
Gratuluje pomyslu! a smak pewnie niebiański:) - an20 23.06.05, 18:49    
Re: Gratuluje pomyslu! a smak pewnie niebiański:) - j-lee 23.06.05, 19:01    
Re: Uda Kuraka w Chilli pod przykryciem Zielonej - j-lee 23.06.05, 15:55    
zjadłabym... nt - wanilka77 23.06.05, 15:55    
Re: Uda Kuraka w Chilli pod przykryciem Zielonej - Gość: metal_fish 23.06.05, 16:18    
niekiepski pomysł - giezik 23.06.05, 16:41    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd