FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Wtorkowy obiad: Kurczak+ryż+zielone

ale wszystko inaczej. 4 porcje.
1 cytryna---ścieramy skórkę, wyciskamy sok.
1 fenkuł---kroimy na b. cienkie plasterki. Robimy sos: 1 łyżka soku z ww.
cytryny, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, spora garść świeżej mięty (7-8 g). Do
sosu wrzucamy fenkuł, niech naciąga koło 10 minut. Potem dodajemy sporo (75
g) roszponki (możemy nie mieszać, a jedynie posypać nią fenkuł).
Piersi kurczaka (4) smarujemy marynatą: 2 łyżki oliwy + łyżeczka słodkiej
papryki + 2 łyżeczki cynamonu + pieprz i sól.
Robimy ryż arborio (300 g)---wg. przepisu na opakowaniu (ale nie jak risotto,
po prostu gotujemy). Oprócz wody dodajemy sok i skórkę z cytryny. Uwaga,
jeśli się robi z połowy porcji, należy dodać sok z połowy z cytryny, na co
niżej podpisana jakoś nie wpadła.
Piersi kurczaka smażymy 10 minut (z marynatą), następnie dolewamy 100 ml wody
i dajemy im jeszcze 5 minut.
W sumie jest to 30 minut roboty. 500 kcal na porcję. A ile radości.








Wtorkowy obiad: Kurczak+ryż+zielone - cipcipkurka 05.07.05, 20:04    
rewelacja - e_katt 06.07.05, 10:03    
Zielone na dokładkę :-) - cipcipkurka 06.07.05, 11:19    
Kurko, - e_katt 06.07.05, 11:35    
Re: Wtorkowy obiad: Kurczak+ryż+zielone - an20 06.07.05, 16:08    
Re: Wtorkowy obiad: Kurczak+ryż+zielone - cipcipkurka 06.07.05, 16:23    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd