FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

ratatouille...


...czyli pyszny gulasz warzywny rodem z Prowansji



500 g dojrzałych pomidorów
2 cebule
2 czerwone papryki
1 duży bakłażan
2 cukinie
4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
2 listki laurowe,ziele angielskie,tymianek, sól, chili do smaku



Pomidory na chwilę zanurzyć we wrzątku, schłodzić i zdjąć skórkę. Pokrajać na
spore kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrajaną w krążki cebulę na
rozgrzany na patelni tłuszcz. Dodac paprykę pokrajaną w cienkie paski. Smażyć
przez 5 minut. Dorzucić bakłażany pokrojone w grubą kostkę oraz pomidory. Po
2-3 minutach dodać cukinię pokrajaną w plasterki, przeciśnięty czosnek, liście
laurowe i reszte przypraw. POdawać z bagietką.

Uwagi:

Gdy nie można zdobyć wystraczająco aromatycznych i mięsistych pomidorów, można
użyć pomidorów z puszki.









ratatouille... - Gość: polka 09.08.05, 17:52    
Re: ratatouille... - toska.a 09.08.05, 19:35    
Re: ratatouille... - stanleyowa 09.08.05, 20:03    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd