FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

schab z brzoskwiniami i śliwkami

Upiekłam gada :) Dziś tylko spróbowałam - pyyycha. Dlatego tylko zdjęcia
całości, pokroję go jutro to dopełnię formalności :)
Kilowy kawał schabu został natarty solą, pieprzem ziołowym i cytrynowym - i na
tym należało poprzestać. Ja natarłam jeszcze ziołami prowansalskimi, skutkiem
czego miałam niezłe zadymienie kuchni jak cholerstwo obsmażałam, no i musiałam
wywalić ten przypalony smalec z ziółkami, wytrzeć patelnię i dać nowy, zapewne
ze stratą dla sosu. Po obsmażeniu podlałam lekko wodą, potem piwem (miałam
jakieś dziwne ciemne palone Okocimia, nie smakowało mi ale do pieczeni ok,
takie karmelowe). Po ok. półgodzinie wrzuciłam 3 duże brzoskwinie w
plasterkach i z 8 małych śliwek w kawałkach. Jak odparowało to dolewałam piwa,
po ok. godzinie wrzuciłam jeszcze jedną brzoskwinię, chwilkę się dusiło jeszcze.
Zdjęcia nie rewelacja, jutro dorzucę po pokrojeniu.
--
MS





schab z brzoskwiniami i śliwkami - em_es 20.08.05, 21:55    
Re: schab z brzoskwiniami i śliwkami - simona20 20.08.05, 22:13    
Re: schab z brzoskwiniami i śliwkami - mietowe_loczki 21.08.05, 16:35    
Re: schab z brzoskwiniami i śliwkami - mietowe_loczki 21.08.05, 16:36    
ciąg dalszy - po sensownej degustacji :) - em_es 21.08.05, 18:39    
Re: ciąg dalszy - po sensownej degustacji :) - monia_77 22.08.05, 11:37    
Re: ciąg dalszy - po sensownej degustacji :) - em_es 22.08.05, 12:15    
Re: ciąg dalszy - po sensownej degustacji :) - monia_77 22.08.05, 12:41    
Re: ciąg dalszy - po sensownej degustacji :) - em_es 22.08.05, 18:48    
Re: ciąg dalszy - po sensownej degustacji :) - mietowe_loczki 22.08.05, 20:05    
To ja sie wpraszam na obiad:)) - fettinia 23.08.05, 19:31    
Re: schab z brzoskwiniami i śliwkami - posafega 23.08.05, 19:33    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd