FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Kaczka po pekinsku

Bardzo polecam te potrawe serwowana z cebulka dymka,,ogorkiem i sosem
sliwkowym.Zalatwilam tym daniem kilka spotkan obiadowych bez sleczenia
godzinami przy garach.Wiec tak:kupuje juz czesciowo przygotowana kaczke, zeby
oszczedzic czas( wisza one w oknach chinskich restauracji). Najpierw
nakluwam skore wykalaczka dookola.Podpiekam okolo 1.5-2 godzin na ruszcie w
piecu na malym ogniu, zeby wytopic tluszcz i skorka byla brunatna i bardzo
chrupiaca."Six pack" muscules zamieni sie w piekna wypieta piers.Wyjac z
pieca , niech odpocznie ok.5 min.







Kaczka po pekinsku - a74-7 26.08.05, 16:34    
Re: Kaczka po pekinsku - a74-7 26.08.05, 18:46    
Re: Kaczka po pekinsku - a74-7 26.08.05, 18:59    
Re: Kaczka po pekinsku - siostraheli 26.08.05, 22:36    
u mnie serwuje sie podobnie, ale - bir.ke 27.08.05, 01:42    
Re: Kaczka po pekinsku - a74-7 27.08.05, 09:10    

Najczęściej komentowane zdjęcia

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd