FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

  leczo "plus"
   jacek1f   02.09.05, 16:37 zarchiwizowany
Ten plus, to osobno gotowana pierś kurczka z zielem i liśmi laurowymi. Potem
na koniec dodane mięso do lecza.
A leczo, to tym razem 3 ogromne papryki (inny kolor), 4 duże cebule, 2
cukinie średnie i jeden kabaczek duży, 2 ogromne pomidory i 4-5 suszonych.
Cebule z czosnkiem przeszklone nieźle na oliwie, do tego potem papryka w
paseczkach, po 5 minutach pomidory bez skórki w cząstkach, po 10 minutach
cukinie i kabaczek w plastrach. Doprawiane lekko na bieżąco - oregano,
bazylia plus tyć imbiru w proszku. Pół cytryny, sól, cukier, pieprz.
I jakieś 20 minut - do miękkości cukinii, ale żeby można było ugryźć, a nie
rozciapać na języku.
1. porcja kontrolna;
2. to co zostaje konkretnie: papryka, kurczak, cukinia. Reszta robi tło:-)





  Re: leczo "plus"
   linn_linn   02.09.05, 17:25 zarchiwizowany
Bardzo mi sie podoba...

  Re: ale kolumbryny. Moje zawsze drobniejsze... n/t
   chesky   02.09.05, 20:19 zarchiwizowany


  leczo
   jo.hanna   02.09.05, 21:03 zarchiwizowany
wyglada b. apetycznie. Pewnie bede robila dla niedzielnych gosci, jesli
skomponuje mi sie z reszta mezes,ktore chce zaserwowac. Moze zamiast kurczaka
dam po prostu halumi z grilla?

  tylko wtedy nie dodawaj :-) do garnka :-)...
   jacek1f   02.09.05, 21:17 zarchiwizowany
tylko wyłóż zgrilowanego hallumiaka na leczo na wierzch. mmmm, pysznie.


  to drugie zdjęcie
   lis_ka   03.09.05, 12:11 zarchiwizowany
to jak żabka ukryta pod czerwonym kwiatem w dżungli - i nawet słońce tropikalne
--
Forum Zdrowe życie

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd