FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

leczo "plus"

Ten plus, to osobno gotowana pierś kurczka z zielem i liśmi laurowymi. Potem
na koniec dodane mięso do lecza.
A leczo, to tym razem 3 ogromne papryki (inny kolor), 4 duże cebule, 2
cukinie średnie i jeden kabaczek duży, 2 ogromne pomidory i 4-5 suszonych.
Cebule z czosnkiem przeszklone nieźle na oliwie, do tego potem papryka w
paseczkach, po 5 minutach pomidory bez skórki w cząstkach, po 10 minutach
cukinie i kabaczek w plastrach. Doprawiane lekko na bieżąco - oregano,
bazylia plus tyć imbiru w proszku. Pół cytryny, sól, cukier, pieprz.
I jakieś 20 minut - do miękkości cukinii, ale żeby można było ugryźć, a nie
rozciapać na języku.
1. porcja kontrolna;
2. to co zostaje konkretnie: papryka, kurczak, cukinia. Reszta robi tło:-)





leczo "plus" - jacek1f 02.09.05, 16:37    
Re: leczo "plus" - linn_linn 02.09.05, 17:25    
Re: ale kolumbryny. Moje zawsze drobniejsze... n/t - chesky 02.09.05, 20:19    
leczo - jo.hanna 02.09.05, 21:03    
tylko wtedy nie dodawaj :-) do garnka :-)... - jacek1f 02.09.05, 21:17    
to drugie zdjęcie - lis_ka 03.09.05, 12:11    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd