uwielbiam oryginalnego baileys`a ,ale przyznaję,że ten równie mi smakuje
1/4-1/2 l wódki(według preferencji co do zawartości promilii,ja daję raczej 1/4)
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego- gotować zamknietą puszkę do 3 godzin
1/2 szkl. śmietany kremówki(ostatnio dałam mleko i taki wariant wolę)
trochę cukru pudru(niekoniecznie)
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
Zimny karmel przełożyć do miski, miksować z alkoholem,cukrem pudrem, dodać
rozpuszczoną w minimalnej ilosci wody kawę, śmietankę(mleko).



1/4-1/2 l wódki(według preferencji co do zawartości promilii,ja daję raczej 1/4)
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego- gotować zamknietą puszkę do 3 godzin
1/2 szkl. śmietany kremówki(ostatnio dałam mleko i taki wariant wolę)
trochę cukru pudru(niekoniecznie)
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
Zimny karmel przełożyć do miski, miksować z alkoholem,cukrem pudrem, dodać
rozpuszczoną w minimalnej ilosci wody kawę, śmietankę(mleko).


