FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Galaretki tuńczykowe


-- GALARETKI Z TUŃCZYKA

Przygotować galaretkę z dodatkiem Marsali (Nie miałam dodałam cytrynę i
odrobinę rosołu z kostki ..oj oj oj

2 puszki tuńczyka w oleju odsączyć

zmiksować je z :
2 jajkami na twardo
około 60 g białego sera lub ricotty
1 łyżką albo i 2 kaparów
sokiem z cytryny
natką pietruszki
solą pieprzem
ew. czymś ostrym

do foremek wlać trochę żelatyny

foremki w których będziemy przygotowywać galaretki wstawić do zamrażalnika.
Po ok. 30 min wyjąc , wlać 2 łyżki żelatyny, wstawić do zamrażalnika na
jakieś 15 min
Wyjąć
Wrzucić oliwki pokrojone w plasterki (+ ew, szczypiorek / natka.. jajko..co
kto lubi), wlać pół łyżki żelatyny, odstawić do zamrażalnika na chwilę

Włożyć pastę tuńczykową, zalać resztą galaretki
Schłodzić ok. 3 h
Jesc
---


"stoję na stanowisku, że nouvelle cuisine jest po prostu głupia" N. Ephron





Galaretki tuńczykowe - marghe_72 19.09.05, 21:10    
Re: Galaretki tuńczykowe - siostraheli 19.09.05, 21:47    
Marghe - Gość: aniel 14.10.05, 08:54    
być może - giezik 14.10.05, 08:59    
Re: być może - marghe_72 14.10.05, 09:03    
kusisz - giezik 14.10.05, 09:09    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd