FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Żebra w Warce

czyli żeberka duszone/gotowane w warce strong, z pieczarkami...
można użyc innego piwa ale polecam mocne piwa o wyraźnym smaku

żeberka dzielimy na porcyjki i marynujemy:
no u mnie wiele róznych m.in. czubryca, jałowiec, czarna gorczyca, kminek,
itp... oczywiscie sól i pieprz

potem smażymy (zdjecie nr 2) i dajemy do kotła (ze zdjecia nr 1) gdzie czeka
warka (potem dolało sie jej jeszcze...)

jak sie dusi dajemy suszoną włoszczyznę i dodatkowo przesmażone pieczarki i
cebulę...

piwo zawiera goryczkę więc można ją jakoś zneutralizować:
dolać wody, trochę cukru, słodkawego octu, sosu sojowego...

kluski kupne niestety... az wstyd

Smacznego!







Żebra w Warce - j-lee 11.10.05, 18:22    
Re: Żebra w Warce - roseanne 11.10.05, 19:02    
Roseanne:-))) lekko powiedziane:-)) Danie świetne, - jacek1f 11.10.05, 19:05    
"dodatkowe" poza kadrem hehehe... - j-lee 11.10.05, 19:14    
dzieki :) nt - roseanne 11.10.05, 19:19    
Re: Żebra w Warce - monia_77 12.10.05, 11:15    
Re: Żebra w Warce - nobullshit 12.10.05, 12:11    
no jak gdzieś tam wyczytałem... - j-lee 12.10.05, 14:21    
lekka zmiana w recepturze - roseanne 18.10.05, 22:11    
Re: lekka zmiana w recepturze - yfcia 19.10.05, 09:38    
doskonały pomysł! - j-lee 19.10.05, 12:06    
Piękne! - yfcia 12.10.05, 14:00    
Żebra w Warce do autora :) - sunsilk 12.10.05, 16:37    
ABC > Żebra w Warce - j-lee 12.10.05, 17:19    
a i wraz z żebrami wsypujesz susz włoszczyzny /nt - j-lee 12.10.05, 17:24    
Re: a i wraz z żebrami wsypujesz susz włoszczyzny - sunsilk 12.10.05, 17:36    
nie chciałem Cię mieć na sumieniu... - j-lee 12.10.05, 19:16    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd