FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Ryba w kolorach

0,5 kg ryby
kawalek papryki
2 korniszony
2 marchewki

Zalewa:
1/2 szkl. wody
1/3 szkl. octu zwykłego
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki koncentratu
2 łyżeczki keczupu
3 łyżki przecieru pomid. własnej roboty
listek laurowy, ziele angielskie
pieprz, sól

Rybę obtoczyć w mące i smażyć.
Warzywa pokroić w słupki.
Wymieszać skladniki zalewy, zagotowac, wrzucać wpierw marchew, po kilku
minutach paprykę i korniszony. Marchew powinna być lekko niedogotowana.
Rybę usmazoną polać zalewą i warzywami i odstawic na kilka godzin.
Uwaga, ryba jest dość kwaśna, jeśli ktos chce łagodniejszą to mniej octu.



Ryba w kolorach - jollka2 31.10.05, 09:39    
Re: Ryba w kolorach - yfcia 31.10.05, 12:17    
Re: Ryba w kolorach - jollka2 31.10.05, 12:32    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd