FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Cannelloni ze szpinakiem rybą i ricottą

Czyli jak jeśli jestes amatorem szpinaku i ryby sprawic sobie wielka frajde:
Nadzienie: po jednej części szpinaku(przesmazonego na masle) i ricotty
trzeba połączyc z pół cześci ryby (u mnie filet z soli), przyprawic solą i
swiezo milonym pieprzem oraz sokiem z cytryny i odstawic.
Beszamel szczypiorkowy: ok 3/4 kostki masła trzeba rozpuscić w średnim
garnku, dodac 3 łyzki maki i zasmazac wszystko krótką chwile.Nastepnie nalezy
stopniowo dolewac trzy szklanki mleka ciagle mieszajac bo moga zrobic sie
grudy, przyprawic gała muszkatołową, sola pieprzem i dodac posiekany
szczypiorek.
Płaty Lasagne nalezy wstepnie ugotowac kilka minut w osolonej wodzie, na
kazdy nalozyc troche farszu i zawinac w ruloniki, układajac w formie z ok 0,5
cm odstepami.Na tak poukładanych cannelloni nalezy równomiernie rozprowadzic
beszamel, posypac wszystko bułka tarta i parmezanem i piec w temp. 180 c ok
30 min.Jak ktos sie skusi to życze smacznego.



Cannelloni ze szpinakiem rybą i ricottą - st.grzegorz 04.11.05, 00:17    
Re: Cannelloni ze szpinakiem rybą i ricottą - cipcipkurka 04.11.05, 08:45    
Re: Cannelloni ze szpinakiem rybą i ricottą - miszam 04.11.05, 09:10    
Re: Cannelloni ze szpinakiem rybą i ricottą - miszam 04.11.05, 09:20    
Mniam... - sagita_74 04.11.05, 09:33    
Re: Mniam... - st.grzegorz 04.11.05, 17:47    
Hmm :))) Pokażę Ptit Suisseowi, niech się uczy! nt - kikkera 04.11.05, 09:53    
ojej! ależ bym zjadła! mniam, mniam... nt. - kajamama 04.11.05, 11:40    

Najczęściej komentowane zdjęcia

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd