FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Paciaja szara

Miała to być paciaja, ale nie wyszło. Kilka składników jednak się wyrożnia. :)
Wycofuję się więc z konkursu na paciaję wszechczasów.

Jest to jeden z moich ulubionych prostych makaronów.
- rozdrobnić na patelni puszeczkę anchois razem z zalewą, ewentualnie dodać
trochę oliwy
- wrzucić na patelnię ugotowany makaron, wymieszać, dodać odsączone z zalewy
kapary, posypać grubo startym parmezanem. I tyle.

Dla większego bajeru (bo dramatycznej różnicy w smaku nie czuję) można użyć
makaronu barwionego na czarno sepią (uwaga: po ugotowaniu robi się szary).
I ozdobić całość owocami kaparów - będą korespondować z kaparkowymi kwiatami
wmieszanymi w makaron.





Paciaja szara - nobullshit 04.11.05, 19:15    
dyskwalifikacja. To nie ma NIC wspólnego z paciają - jacek1f 04.11.05, 19:44    
Łeeee, ja tu od tygodnia powtarzam - cipcipkurka 04.11.05, 20:19    
Re: Paciaja szara - siostraheli 04.11.05, 20:47    
cynadry męża mówisz... - invicta1 04.11.05, 20:55    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd