FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Spaghetti bolognese

Dzisiaj było tak:

35 dag mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe)
2 małe cebule
2 duże ząbki czosnku
słoik własnoręcznie zrobionego sosu z pomidorów (można użyć pomidorów z
puszki, wtedy 1 puszka)
oliwa
2/3 szklanki wytrawnego czerwonego wina
skórka obrana z połowy cytryny
2 czubate łyżki posiekanej świeżej bazylii
1 płaska łyżka suszonego oregano
pieprz, sól
świeżo starty parmezan albo grana padano

Cebulę poszatkować, zeszklić na oliwie, dodać mięso i usmażyć razem na
brązowo. Zalać mięso winem, dodać skórkę cytryny. Kiedy wino odparuje, dodać
pomidory. Dusić razem co najmniej 40 minut (na małym ogniu), pod przykryciem.
Doprawić czosnkiem (posiekanym) i przyprawami. Ugotować spaghetti al dente,
odcedzić, wrzucić do sosu, wsypać parmezan, wszystko razem wymieszać i
podawać natychmiast.

--
Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem,
nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!





Spaghetti bolognese - hania55 09.11.05, 18:35    
Re: Spaghetti bolognese - j-lee 09.11.05, 18:53    
Re: Spaghetti bolognese - hania55 09.11.05, 18:59    
Re: Spaghetti bolognese - Gość: marghe_72 09.11.05, 20:20    
Re: Spaghetti bolognese - hania55 09.11.05, 20:22    
Re: Spaghetti bolognese - cipcipkurka 09.11.05, 20:24    
Re: Spaghetti bolognese - nobullshit 09.11.05, 20:32    
noooo dooobra... - hania55 09.11.05, 20:40    
Moim skromnym zdaniem - brunosch 10.11.05, 09:27    
Gdybym mogla - e_katt 10.11.05, 09:31    
Re: Spaghetti bolognese - monia_77 10.11.05, 11:25    
ja jednakowoż prywatnie - giezik 10.11.05, 15:41    
ototo, - e_katt 10.11.05, 15:58    
Re: Spaghetti bolognese - Gość: st.grzegorz 10.11.05, 16:19    
bardzo - frapuczino 10.11.05, 16:30    
Re: bardzo - hania55 10.11.05, 16:37    
Re: Spaghetti bolognese - hania55 10.11.05, 16:41    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd