FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Re: Tortilla

Ladnie wyglada, taka kolorowa..Mnie bardziej odpowiada najzwyklejsza tylko z
ziemniaki ,cebula ,jaja. Na podgrzana oliwe wrzucic surowe poplasterkowane
ziemniaki,smazyc, gdy beda pol miekkie dodac pokrojona w kostke cebule,smazyc
dalej.Kiedy ziemniaki i cebula beda miekkie odsaczam nadmiar oliwy na metalowym
sicie.W misce roztrzepac jaja na jednolita mase,dodac sol,pieprz.Do
roztrzepanych jaj wrzucic odsaczone ziemniaki z cebula.Wymieszac.Przelozyc na
patelnie, chwilke podsmazyc a nastepnie przykryc patelnie talerzem i sprytnie
odwrocic placek na druga strone,prezsunac na patelnie aby z drugiej strony sie
podpiekl.Tu trzeba uwazac aby sie nie poparzyc.Niedlugo smazyc,Najlepsza jak ta
masa w srodku nie jest calkowicie scieta. Co do proporcji na kilogram
ziemniakow 3 cebule,5 jaj,mysle ze wystarczy.Do tego kefir i wiecej do
szczescia nie trzeba.Mozna na zi,mno i na cieplo konsumowac.

Tortilla - jollka2 10.11.05, 08:41    
Re: Tortilla - mamafilipcia 10.11.05, 09:08    
Re: Tortilla - mnkra 10.11.05, 13:11    
Re: Tortilla - jollka2 10.11.05, 13:17    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd