FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

  Czekoladowa Pavlova
   cipcipkurka   23.11.05, 20:40 zarchiwizowany
Beza:
6 białek ubić na sztywną pianę, dodawać po łyżce 300 g drobnego cukru,
następnie 3 łyżki kakao (przesiać), 1 łyżeczkę octu z czerwonego wina lub
balsamicznego i 50 g ciemnej czekolady---posiekanej. Na papierze do pieczenia
narysować koło o śr. 23 cm, wyłożyć bezę, wyrównać boki i górę. Wstawić do
nagrzanego do 180 st. piekarnika i natychmiast przykręcić temperaturę do 150
stopni. Piec godzinę lub 15 minut dłużej :-) Studzić w otwartym piekarniku.
Przełożyć na płaski talerz.
Wierzch: 500 ml kremówki ubić, wyłożyć na bezę, na to ułożyć 500 g malin
(ponieważ tych zabrakło, dodałam borówkę amerykańską), posypać 2-3 łyżkami
pokrojonej ciemnej czekolady.
Uwaga, to uzależnia.
Wypowiedź wyróżniona przez użytkowników.

  Nie ten klawisz!
   cipcipkurka   23.11.05, 20:41 zarchiwizowany
Przepis: Nigella Lawson, Forever Summer.






  Re: Nie ten klawisz!
   jswm   24.11.05, 09:02 zarchiwizowany
miaaauuuu

(no powiedz przynajmniej, że nie była ciągnąca w środku)

  Re: Nie ten klawisz!
   brynia2   24.11.05, 14:06 zarchiwizowany
Pięęęękne cudo. Można zakompleksić się na słodko przez Ciebie CCK, zazdroszczę

  Re: Nie ten klawisz!
   jswm   26.11.05, 10:49 zarchiwizowany
zrobiłam wczoraj, pyszna!

  Re: Czekoladowa Pavlova
   nobullshit   23.11.05, 20:44 zarchiwizowany
Zdjęcia nie ma dlatego, że też je zjadłaś?
Czy może z miłosierdzia dla nas?

  Zdjęcia nie ma (jeszcze), bo mi
   cipcipkurka   23.11.05, 20:45 zarchiwizowany
z wrażenia rączki z klawiatury się omsknęły :-)

  Re: Czekoladowa Pavlova
   szellla   23.11.05, 21:03 zarchiwizowany
boshhhh
nie umiem wyrazić inaczej ja.. no bez przesady nie tak od razu w jakiś zachwyt
wpadam, ale tu... słów mi brak
--
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką
albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi
naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć..."

  Re: Czekoladowa Pavlova
   siostraheli   23.11.05, 21:07 zarchiwizowany
daje po oczach. Tylko Jurand ze Spychowa bylby wolny od pokus

  nie tylko jurand
   giezik   23.11.05, 21:08 zarchiwizowany
wlazlem, zeby zobaczyc to slawetne cudo i chyba bym sie wystawil na dzialanie takiej pokusy

--
„Kiedy kobieta kupuje coś, czego nie ma na liście i co później okazuje sie niejadalne, nazywa się to "nieudanym eksperymentem"; kiedy to samo robi meżczyzna, jest to "wyrzucanie pieniedzy w błoto.”

  Re: Czekoladowa Pavlova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
   Gość: wiktoria244   23.11.05, 21:08 zarchiwizowany
nie wiem co napisac.cudowne!!!!!!

  Re: Czekoladowa Pavlova
   samo   23.11.05, 21:09 zarchiwizowany
Slinka mi leci jak psu Pawlowa.

  ja zapewne bym się uzależniła
   kajamama   23.11.05, 21:30 zarchiwizowany
na szczęście nie umiem piec bezy:)
--
Kto na drodze swego życia zapalił choćby jeden płomyk nadziei dla pogrążonego w
czarnej godzinie, ten nie żył daremnie.

Przyjazny Zakątek

  Och, slow mi brak ! Ale cudo ! nt
   andzia-nie-ania   23.11.05, 21:33 zarchiwizowany

--
Nie odczuwam potrzeby posiadania sygnaturki.

  Re: Czekoladowa Pavlova
   nobullshit   24.11.05, 01:04 zarchiwizowany
Coś mi się niechcący wcisnęło i posłałam któryś z postów do wykasowania.
Może ten ze zdjęciem? :)
Forever summer? Forever ślinotok!

  Szczęka opada,cudo:))),n/txt
   dziuunia   24.11.05, 09:46 zarchiwizowany

  Re: Czekoladowa Pavlova
   senczek   24.11.05, 10:09 zarchiwizowany
Słodkieeeee!
A ja jeszcze nic dzisiaj nie jadłam!
Wygląda ślicznie.
Smakowało? Bo sądzę, że już nic nie zostało :-(
Pozdrawiam, Anka

  wyglada to ciekawiej niz inna pavlova NL
   jo.hanna   24.11.05, 10:19 zarchiwizowany
w ktoryms programie robila biala pavlova, z bita smietana i passion fruit. Ta
brzmi bardziej egzotycznie, szczegolnie biorac pod uwage dodatek octu
balsamicznego....

  Re: wyglada to ciekawiej niz inna pavlova NL
   cipcipkurka   24.11.05, 11:35 zarchiwizowany
Ta z pas(s?)iflorą jest też na następnej stronie książki.
Powiem Ci, Johanno, w sekrecie, że biała pavlova mi chyba bardziej podchodzi---
np. z malinami, jagodami i bananami. Hm... Robiłam ją chyba co weekend w
zeszłym roku :-)

Wszystkim innym powiem w sekrecie, że w lodówce są jeszcze dwa kawałki---całą
resztę zjedliśmy wczoraj we trzy dorosłe osoby i nie mogliśmy wstać od stołu.
Pewnie nie będą tak dobre, jak wczoraj, ale już nie mogę się doczekać deseru :-)

  Re: wyglada to ciekawiej niz inna pavlova NL
   haunia   02.01.07, 18:15 zarchiwizowany
passion fruit to inaczej marakuja.


  Re: wyglada to ciekawiej niz inna pavlova NL
   procura   06.11.07, 22:35 zarchiwizowany
marakuja to marakuja, a passion fruit to inaczej passiflora. to dwa rózne owoce!

  Hm. Chyba jednak nie:
   cipcipkurka   07.11.07, 16:11 zarchiwizowany
pl.wikipedia.org/wiki/M%C4%99czennica
--
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.

  Re: Czekoladowa Pavlova
   miszam   24.11.05, 12:32 zarchiwizowany
Kurko - to jest dzieło sztuki!
Piękna i niemal czuję, jak smakowała :)

  a biala? IP: *.aster.pl
   Gość: Ania   24.11.05, 12:42 zarchiwizowany
Ta jest smakowita... ale ja nie przepadam za kakao.
podasz przepis na biala?:)
mniaaaam
Ania

  Re: a biala?
   cipcipkurka   24.11.05, 14:01 zarchiwizowany
a) 4 białka
250 g miałkiego cukru
To na bezę (20 cm)---zasady postępowania jak wyżej, tyle że mniej składników.
Piec 40 minut w 150 st., ostudzić w piekarniku.
Na wierzch 1,5 kubka ubitej kremówki, 125 g malin, 125 g jagód, 1 banan w
plasterkach.
b) 4 białka
250 g miałkiego cukru
2 łyżeczki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka octu z białego wina
wierzch: 250 ml śmietany
3 rozgniecione marakuje
kiwi i truskawki do przybrania.
Oba przepisy z WKK Desery konemanna, piekłam zawsze z pierwszego, bez mąki
kukurydzianej i octu.

  pytanie o książkę
   szellla   27.11.05, 22:04 zarchiwizowany
CCK - w jakiej dokładnie ksiązce są oba przepisy? czy masz moze jakiś link do
okładki? bo mam i duże (mistrzowie Europejskiego stołu) i małe (LCB) Desery
Konemanna, ale tam nie znalazlam - musi chodzić chyba jeszcze o coś innego?
--
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką
albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi
naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć..."

  Szelko, przepraszam, nie zauważyłam pytania.
   cipcipkurka   28.11.05, 12:47 zarchiwizowany
Już odpowiadam.
Chodzi o tę książkę:
www.merlin.com.pl/frontend/towar/235320

  dzięki
   szellla   28.11.05, 13:13 zarchiwizowany
tej nie znałam...
--
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką
albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi
naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć..."

  Naprawdę warto poznać,
   cipcipkurka   28.11.05, 15:24 zarchiwizowany
ale chyba trudno ją już zdobyć.

  Re: a biala? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
   Gość: beataaas   06.12.05, 09:16 zarchiwizowany
Dzięki za przepis zrobiłam (ponieważ zostało mi 5 białek - żółtka poszły do
masy do rurek)białą z bitą śmietaną kiwi + banan wyszła pyszna. Dzisiaj zjem
ostatnią porcję.

  Pieknie wyglada, a co zrobilas z 6 zoltkami?
   irajar   24.11.05, 14:13 zarchiwizowany
Bo ja bez nie robie, bo mam problem co z druga polowa jajek.
--
><((((º> <º))))><

  Re: Pieknie wyglada, a co zrobilas z 6 zoltkami?
   cipcipkurka   24.11.05, 14:19 zarchiwizowany
2 usmażyłam dziecku, bo lubi z jajek tylko żółte (ale nie zjadło, bo się
obraziło, że nie ma białego, któe by można zostawić).
2 dodałam do bułek.
2 do posmarowania bułek i chleba :-)

  Czyli cos mozna wymyslec, hmmm
   irajar   24.11.05, 14:22 zarchiwizowany
to moze kiedys sprobuje. Ladnie zachecasz :-)
--
><((((º> <º))))><

  biala dalsze pytania:) IP: *.aster.pl
   Gość: Ania   26.11.05, 00:18 zarchiwizowany
A czy Twoja beze piecze sie w otwartym czy zamknietym piekarniku?:)
pozdrawiam,
Ania

  W zamkniętym :-))
   cipcipkurka   26.11.05, 08:08 zarchiwizowany
Ze studzeniem w otwartym mam problem, bo mam kandydatów do poparzenia się.

  Re: W zamkniętym :-)) IP: *.aster.pl
   Gość: Ania   26.11.05, 20:45 zarchiwizowany
Ja wlasnei pytam z powodu 2,5 letniego kandydata do parzenia sie....
Dzieki. Ide robic podklad;)
Ania

  6 zoltek: Pene carbonara
   yasmine_yasmine   19.12.06, 13:23 zarchiwizowany
www.kuchnia.tv/html/kuchnioteka/przepisy.php?0,0,315
i całość dopełniona :)

pozdr,
yy

  Penne, penne :-)
   cipcipkurka   19.12.06, 13:36 zarchiwizowany
Z konsumpcją pene byłabym ostrożna ;-)
--
(...) suma tych możliwości, mąk, definicji i części jest tak nieobjęta i tak niepojęta oraz nie
dająca się wyczerpać, iż z najgłębszą odpowiedzialnością za słowo i po
najskrupulatniejszym rozważeniu trzeba powiedzieć, że nic nie wiadomo, ci.. ci.. kurka;

  Re: Penne, penne :-)
   yasmine_yasmine   20.12.06, 11:05 zarchiwizowany
Dlaczego ;)

zobacz niezły obiad z tego wychodzi.

Pierw pene, a na deser magiczny tort - do tego odpowiednia aranżacja stołu, wino
i można niezle zaszalec ;)

pozdr,
yy

  yasmine
   aniesa   21.12.06, 01:39 zarchiwizowany
yasmine_yasmine napisała:


> Pierw pene, a na deser magiczny tort - do tego odpowiednia aranżacja stołu, win

"penne" nie "pene", no chyba ze chcesz przyrzadzic penisa (pene to po wlosku wlasnie
to):DDDD


--
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą, a mężczyźni i psy powinni się
zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

  Re: yasmine
   yasmine_yasmine   22.12.06, 14:11 zarchiwizowany
No dobrze, przemawia do mnie ten "językowy" argument.

ale to zestawienie wydało mi sie takie pyszne, ze zjadłam już jedną literkę ;)



  Re: Penne, penne :-)
   aniesa   21.12.06, 01:39 zarchiwizowany
yasmine_yasmine napisała:

> Dlaczego ;)
>
> zobacz niezły obiad z tego wychodzi.
>
> Pierw pene, a na deser magiczny tort - do tego odpowiednia aranżacja stołu, win
> o
> i można niezle zaszalec ;)
>
> pozdr,
> yy


--
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą, a mężczyźni i psy powinni się
zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

  do cipciurki IP: *.aster.pl
   Gość: Ania   27.11.05, 20:14 zarchiwizowany
Biala wyszla doskonala. Tak dobra,z e nei zdazylam zrobic zdjecia.. Jak tylko
zostana mi bialka po nastepnym tiramisu lub buleczkach zaraz robie:))
Dzieki za przepis:)
Ania

  Cieszę się :-)
   cipcipkurka   28.11.05, 09:21 zarchiwizowany
Cipciurka też mi się podoba :-)

  Re: Cieszę się :-) IP: *.aster.pl
   Gość: Ania   28.11.05, 10:14 zarchiwizowany
Wybacz, ale to z niedospania:))))
Ania

  "Cipciurko" hihi odpowiesz mi w spr książki? nt
   szellla   28.11.05, 10:58 zarchiwizowany

-- nt
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką
albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi
naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć..."

  Re: "Cipciurko" hihi odpowiesz mi w spr książki? IP: *.client.insightBB.com
   Gość: paratha   13.12.05, 21:25 zarchiwizowany
www.merlin.com.pl/frontend/towar/235320 - Szellko, CCK podala Ci odpowiedź kilka
postow wyżej, ja pozwoliłam sobie przekleić link dlaCiebie.
A ja w sprawie bezy.Tak ogólnie. Jak Wy to robicie ze Wazse bezy są niskie? Moja
z 3 białek właśnie ewakuuje się z tortownicy:( POprzednia bodajże z 4-ech lub
5-ciu podobnie.I pieką się przez to cały dzień...
pozdrawiam

  Re: "Cipciurko" hihi odpowiesz mi w spr książki? IP: *.aster.pl
   Gość: Ania   13.12.05, 22:08 zarchiwizowany
ja nie pieke w tortownivcy, ale luzem na papierze
pozdrawiam,
Ania

  Re: "Cipciurko" hihi odpowiesz mi w spr książki?
   cipcipkurka   14.12.05, 08:23 zarchiwizowany
Zdecydowanie bezy pieczemy na blaszce wyłożonej papierem. Wtedy pięknie rośnie,
następnie pęka i robi się obrzydliwie plaskata :-)
Ja mam nadzieję, że Szelka znalazła moją odpowiedź. Szelko, znalazłaś???

  Re: "Cipciurko" hihi odpowiesz mi w spr książki? IP: *.client.insightBB.com
   Gość: paratha   14.12.05, 20:49 zarchiwizowany
Hmm, "plaskata" powiadasz? Moje zawsze rosną jak szalone i nic nie upada... z
jednej moglabym zrobic 2 lub 3 blaty. TYlko jesli tzrymam je zbyt krotko w
piekarniku ( tak jak w przepisie)to srodek ma niedosuszony, a za taka nie
przepadam:(

No i moje nie pękają - takie z nich twardziele:)
pozdrowka

  znalazłam i nawet odpowiedziałam :0) nt
   szellka   14.12.05, 23:49 zarchiwizowany


  Pavlova - sesja zdjęciowa
   nobullshit   26.02.06, 18:20 zarchiwizowany
Konsument, z ekstazą w oczach, napstrykał jej fotek i podobają mi się
wszystkie. Z trudem wybrałam sześć.

Kurko, masz rację - można się uzależnić. Bosssskie.







  co gorsze -
   brunosch   26.02.06, 20:55 zarchiwizowany
smakuje tak jak wygląda, albo nawet bardziej...

--
Rozum nie jest w stanie tego ogarnąć

  Re: co gorsze -
   pinos   27.02.06, 00:22 zarchiwizowany
Smakuje bardziej...

--
x==x dla Kaiserki

  Chlip chlip...
   cipcipkurka   27.02.06, 12:56 zarchiwizowany
Dobrze Wam :-)

  Pavlova - sesja zdjęciowa bis
   nobullshit   26.02.06, 18:21 zarchiwizowany
Tym razem zdjęcia bez lampy.









  No prosze,
   mysiulek08   26.02.06, 20:58 zarchiwizowany
swieze maliny, jagody... a mnie sie od sadystek wyzywa...
--
www.polcom.cl/patagonia
www.fundacionotway.cl
volvina.blog.onet.pl

  Re: No prosze,
   nobullshit   26.02.06, 21:16 zarchiwizowany
mysiulek08 napisała:
> swieze maliny, jagody... a mnie sie od sadystek wyzywa...

Maliny były z mrożonki. A ile kosztowały jagody (a raczej borówki amerykańskie)
to Ci napiszę na priva, bo mogłoby się konsumentom coś cofnąć.



  nic mi się nie cofło ;))
   deotyma23   27.02.06, 10:26 zarchiwizowany
a Pavlowa r e w e l a c y j n a
cudownie czekoladowa i orzeźwiająco owocowa
umarłam i zmartwychwstałam
potem do domu dojechałam ;)))
--
nie mogę się zdecydować na żadną sygnaturkę ;))

  Re: nic mi się nie cofło ;))
   fettinia   27.02.06, 10:42 zarchiwizowany
Mmmmmmmm:)))))A ceny jagodowe u nas tyz wysokie-ale karnawalowo warto zaszalec:)
--
la donna e mobile :)
Pomóżmy Małgosi
no i jeszcze Pinezka

  to wcale nie jest takie trudne, jak wyglada IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com
   Gość: frapuczino   27.02.06, 15:46 zarchiwizowany

musze zrobic koniecznie, zwlaszcza, ze w warzywniaku wciaz maja te pyszne
maliny z 'chili'
dolara z pudelko ;-)



  O niebiosa!!!!!!!!
   frapuczino   02.03.06, 02:53 zarchiwizowany

Szczurek bardzo byla zainteresowana co sie dzieje, zwlaszcza, ze wczesniej
spadla na podloge jedna gigant jerzyna :-0)


ps. zostlo mi 6 bialek po Miszamowych ciateczkach i zastanawialam sie co by tu
z nich zrobic......;-)


psbis. no dobra beze upiekl szanowny, ale gora to moje dzielo, mo jeszcze tylko
czekolada sie zaja i umyl owoce, maliny tez o zgrozo...wybaczylam ;-)











  :-)))
   cipcipkurka   02.03.06, 09:16 zarchiwizowany
A u mnie wczoraj Twoje mascarpone z Nutellą :-))

  Re: O niebiosa!!!!!!!!
   kaczucholand   02.03.06, 10:28 zarchiwizowany
on ma smietane na nosie :rotfl:

  Re: O niebiosa!!!!!!!!
   laferme   03.03.06, 08:09 zarchiwizowany
oohhhhhh ekstaza od samego patrzenia :) mlask mam slinotok :)
--
Forum Stinga

If I caught the world in an hourglass...

  Re: A co tam robi moj kicius? ;) n/t
   rozyczko   30.10.08, 21:19 zarchiwizowany


  Jeszcze przekrój
   nobullshit   05.03.06, 12:40 zarchiwizowany
aby było widać, że beza "ciągnęła się" w środku.



  Pavlova egzotyczna
   kikkera   19.03.06, 18:45 zarchiwizowany
Na bardzo mocno czekoladowym spodzie kiwi, świeży ananas, mandarynki i
pasiflora.
Nie wiemy czy tak powinno być, ale mnie beza wyszła bardzo klejąca w środku, co
wszystkim niezmiernie przypadło do gustu :)

Czekam z niecierpliwością na świeże truskawki i maliny:)
--
Afryka Dzika



  Re: Czekoladowa Pavlova
   alusmi   28.06.06, 19:14 zarchiwizowany
piekne te Wasze dziela :)
ja tez sie skusilam majac zapas bialek w lodowce
beza juz upieczona
jutro bedzie ozdabiana :)

  Re: Czekoladowa Pavlova
   alusmi   29.06.06, 14:52 zarchiwizowany
no to zrobilam :)
ta pavlova kosztowala mnie troche nerwow ;)
poniewaz beza nie wyszla chrupiaca
smietana nie chciala sie ubic, dopiero smietan-fix pomogl
nie bylo innych owocow niz truskawki
ale truskawki i smietana to jest to, jak sie okazalo ;)
w smaku rewelacja
nie poddaje sie i bede tworzyc dalej :)))







  Re: Czekoladowa Pavlova
   alusmi   29.06.06, 14:53 zarchiwizowany
i jeszcze jedno zdjecie ;)



  CCK, piekłaś z termoobiegiem
   anna.belle   20.07.06, 11:14 zarchiwizowany
czy tradycyjnie góra/dół? za tydzień imieniny i chciałam gości poczęstować
takim cudem :)

  Re: CCK - pytanie !!!
   silie   20.07.06, 13:34 zarchiwizowany

--
"Non est bonum esse hominem solum"

  Re: CCK - pytanie !!!
   silie   20.07.06, 13:37 zarchiwizowany
Za szybko wysłałam:(
Pyateni: robiłam białą i powiem wprost: kompletna klapa!
Zamiast bezy wysokiej, spekanej jak Wasza, wyszedł mi płaski, ciągnący się jak
guma placek.
Na pewno błąd polegał na złej temperaturze.
Mam dośc stary piekarnik i nie da się na nim ustawić temperatury.Nagrzewałam go
na full przez jakieś 10 minut, ale to chyba zddecydowanie za długo.
Jak ustaić optymalną dla Pavlovej temperaturę w starym piekarniku, oto jest
pytanie...?

s.
--
"Non est bonum esse hominem solum"

  Re: CCK, piekłaś z termoobiegiem
   szellka   20.07.06, 20:49 zarchiwizowany
odpowiem jeśli CCK pozwoli
ja piekę góra dół plus termoobieg - lepiej się wysusza i ładniej rośnie
powodzenia!

  :-))) Święte słowa.
   cipcipkurka   20.07.06, 21:32 zarchiwizowany
Góra dół i termoobieg.

Ale niestety nie mam pojęcia, jak to przełożyć na niezbyt nowoczesny
piekarnik :-(

  Re: CCK, piekłaś z termoobiegiem
   anna.belle   20.07.06, 21:48 zarchiwizowany
dzięki szell, dzięki CCK :)
po zdjęciach patrząc, jedna z was jest ekspertem od białej, druga od czekoladowej :)
w przyszłym tyg zamelduję jak wyszło, ale prawdę mówiąc nie miałam jeszcze klapy z niczym co robiłam z przepisu szellki :)

  anna belle
   szellka   20.07.06, 22:03 zarchiwizowany
a nie nie nie - przepis Nigellowy to po pierwsze
po drugie ja tę białą robiłam raz tylko a czekoladową już milion razy, ale
zawsze dodaję łyżeczkę mąki kuku lub ziemniaczanej (skrobi)
zawsze wychodzi :0)
ale skusiła mnie nań, nie kto inny tylko właśnie CCK :0DDD

  Re: anna belle
   anna.belle   21.07.06, 08:25 zarchiwizowany
wszystko jasne :))) w każdym razie dzięki!

  zrobiłam, boska!!!
   anna.belle   28.07.06, 22:21 zarchiwizowany
najszybciej wsuwali Ci co nie lubią bez ;)
pyszna, na zewnątrz krucha skorupa, wewnątrz wilgotna ciągutka, rodzice zamówili już wersję sierpniową i wrześniową z odpowiednimi owocami.
kazałam im zbierać białka ;)
wspaniały przepis :)

  A u mnie będzie jutro.
   cipcipkurka   28.07.06, 22:53 zarchiwizowany
Już nie mogę się doczekać :-)

  u mnie tez
   jo.hanna   28.07.06, 23:04 zarchiwizowany
nie wiem tylko czy czekoladowa zrobic czy biala

  Stchórzyłam i jednak będzie biała.
   cipcipkurka   29.07.06, 10:56 zarchiwizowany
Bo chyba jednak smaczniejsza.
To znaczy mi bardziej smakuje.

Piana mi wyszła tak piękna, że aż chciałam jej zdjęcie zrobić ;-)

  Re: Stchórzyłam i jednak będzie biała.
   anna.belle   31.07.06, 15:41 zarchiwizowany
moja była czekoladowa i teraz nie wiem czy kiedykolwiek zrobię białą, bo czekoladowa była tak pyszna, że nie wyobrażam sobie, że coś może lepiej smakować :)

  Biała z malinami i jagodami bije na głowę
   cipcipkurka   31.07.06, 19:18 zarchiwizowany
czekoladową. Imho :-)

  Re: Biała z malinami i jagodami bije na głowę
   kajamama   31.07.06, 23:17 zarchiwizowany
a u mnie wczoraj też była biała z borówkami amerykańskimi.....mniammmm...
--
Kto na drodze swego życia zapalił choćby jeden płomyk nadziei dla pogrążonego w
czarnej godzinie, ten nie żył daremnie.

Przyjazny Zakątek

  Re: pytanie w kwestii przechowywania
   smisto   02.08.06, 22:15 zarchiwizowany
Czy Pavlova przechowujecie w lodówce?

  Re: pytanie w kwestii przechowywania
   szellka   03.08.06, 07:35 zarchiwizowany
jak zostanie z dnia konsumpcji to jak najbardziej. Trochę z wyglądu siada, ale
ten smak...

  Ja nie przechowuję w lodówce---
   cipcipkurka   03.08.06, 08:38 zarchiwizowany
nigdy nic nie zostaje na później :-)

  Re: Ja nie przechowuję w lodówce---
   mamamuta   14.08.06, 14:38 zarchiwizowany
jak sadzicie czy z przechowywanych w zamrażalniku a następnie rozmrożonych
białek też wyjdzie?


  z bialek rozmrazanych
   szellka   14.08.06, 15:23 zarchiwizowany
jak najbardziej wyjdzie! sprawdzone, powodzenia

  Re: z bialek rozmrazanych
   mamamuta   14.08.06, 15:32 zarchiwizowany
dzięki
dzisiaj sprobuję się z tym zmierzyć:)

  Re: Czekoladowa Pavlova
   an_ni   20.08.06, 23:15 zarchiwizowany
zrobilam i ja! mniam pychotka
tylko nastepnym razem dam mniej cukru bo dla mnie za slodkie
--
Noworoczny prezent jest juz z nami



  Re: Czekoladowa Pavlova
   grakow   19.12.06, 21:43 zarchiwizowany
Moje dziecko zachwyciło sie tym przepisem. W I dzien Świąt mamy gości na obiedzie i
corka powiedziala, ze oprocz tradycyjnego sernika i piernika chce zrobić właśnie owe
cudo. Czy spód - bezę musimy zrobić tego samego dnia tzn. w 1 dzien Swiat, czy można
to zrobic w niedziele rano (Wigilia), a reszte dodatkow dac dopiero w poniedzialek? Jak
sie bedzie zachowywać beza? Ja myśle ze lepiej zrobic to w poniedzialek rano. Gości
będzie 10 osob - wiec odpowiednio wieksze proporcje skladnikow przygotujemy.Na
wierz chcemy polozyc brzoskwinie i ananasa z puszkik
Podpowiedzcie forumowiczki. Pozdrawiam. Grazyna

  Niby można przechowywać,
   cipcipkurka   20.12.06, 09:04 zarchiwizowany
ale nigdy tego nie praktykowałam, zawsze się boję, że coś pokręcę i będzie klapa.
Zresztą bezę robi się w trymiga, więc nie ma obaw, że pół dnia zejdzie na wywijaniu
mikserem.
--
(...) suma tych możliwości, mąk, definicji i części jest tak nieobjęta i tak niepojęta oraz nie
dająca się wyczerpać, iż z najgłębszą odpowiedzialnością za słowo i po
najskrupulatniejszym rozważeniu trzeba powiedzieć, że nic nie wiadomo, ci.. ci.. kurka;

  Re: Czekoladowa Pavlova
   w_ania   22.12.06, 08:58 zarchiwizowany
Dzieki dzięki dzięki własnie sukałam cos dla bezglutenowca!!!!! z nieba mi
spadłaś zrobie i wszystkie dzieci bedą mogły jeść to samo.
--
patataj patataj pojedziemy w dziki kraj

  Re: Czekoladowa Pavlova
   w_ania   03.01.07, 20:42 zarchiwizowany
kurcze!!!!! wyszło mi ale nie da się ukroić rozlatuje się ale i tak Jest Bossssskieeeee!!!!
--
patataj patataj pojedziemy w dziki kraj

  Re: Czekoladowa Pavlova
   babeczkaa   04.01.07, 12:52 zarchiwizowany
cudnej urody!!!!ja się przymierzam ale brak mi odwgi :)))

--
Labor est etiam ipsa voluptas
subiektywny przewodnik Babeczki na zimowe wieczory

  Re: Czekoladowa Pavlova
   angelina.s   04.01.07, 13:38 zarchiwizowany
piękna! to połączenie kolorów...
a jaka musi być przepyszna...cudo :)

  Re: Czekoladowa Pavlova
   onlyou   06.02.07, 01:05 zarchiwizowany
o matko! oniemialam z wrazenia! :)
--
"Gdyby wszystko przepadło, a On jeden pozostał to i ja istniałabym nadal..."

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd