FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

losos z boczkiem i ostra z nazwy musztarda


kolejny, bardzo soczysty wychodzi

zrodlo: luty magazyn Gourmet

kawalek lososia (powinien byc bez skory, ale nie doczytalam)
przyprawic sola i pieprzem, przepraszam piperzem ;-)
gorna 'wygieta' czesc posmarowac grubo musztarda gruboziarnista (dalam ta
kamisa z pieprzem cayenne, ale niestety okazalo sie, co sie kazalo;-()
owinac plastrami boczku (zapiac takimi metalowymi, dlugimi szpilkami, jak
ktos takie posiada, ja nie mialam, ale boczek nawet sie nie odwina)

zapiec w szufladzie piekranika 10 cm od ognia (cos jak grilowac, tylko ogien
jest u gory)3 min, potem przewrocic, piec kolejne 4 min

dodatek to szpinak z szlotkami
umyty szpinak wrzycic do przsmazonych 2 szlotek, przykryc na 2 min, gotowe

kolejny dodatek to ziemniaki z kozim serkiem (okazalo sie, ze smakuja jak
frasz do ruskich):
1/2 kg ziemniakow ugotowac i odcedzic
osobno zagotowac 1/3 szklanki mleka z posztkowana szlotka i 2 lyzkami masla
mleko wlac do ziemniakow, posypac kozim twarozkiem, przyprawic soal, pieprzem
i pogniesc








losos z boczkiem i ostra z nazwy musztarda - frapuczino 04.02.06, 03:00    
Re: losos z boczkiem i ostra z nazwy musztarda - siostraheli 04.02.06, 10:05    
Re: losos z boczkiem i ostra z nazwy musztarda - desi45 04.02.06, 10:48    
Mniam! :-) n/t - cipcipkurka 04.02.06, 10:59    
bardzo apetyczne - bir.ke 05.02.06, 01:21    
miala byc ostra, a nie byla, ani troche ;-) nt. - Gość: frapuczino 05.02.06, 05:21    
Re: miala byc ostra, a nie byla, ani troche ;-) n - p.galli 05.02.06, 14:49    
szczurki siedza wlasnie na parapecie, a co? - frapuczino 05.02.06, 14:56    
Re: szczurki siedza wlasnie na parapecie, a co? - kasia721 05.02.06, 16:38    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd