FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

  Sałatka nie-grecka ;)
   miszam   17.02.06, 19:31 zarchiwizowany
Sałatka z soczewicy

250 g ugotowanej zielonej soczewicy
pieczona czerwona papryka (myślę, że będzie też bardzo dobre z papryką
konserwową)
feta
zielony ogórek
oliwa
ocet balsamiczny
sól
pieprz
ulubione świeże zioła

Wymieszać wszystkie składniki, doprawić, schłodzić, jeść.

--
Nie znosiłem papierosów, póki nie ujrzałem zakazu palenia.



  bossska:)
   bir.ke   17.02.06, 20:30 zarchiwizowany

--
Co Bóg powiedział po stworzeniu mężczyzny ?
Pierwsze sliwki robaczywki:)

  Re: bossska:)
   argila   17.02.06, 20:48 zarchiwizowany
Zapowiada się nieźle :-)
--
Ceramika
voila.pl/ifkpl/
moje gg 2966006

  To !
   szellka   17.02.06, 20:55 zarchiwizowany
to to dopiero jet piękne zdjęcie !
dla niewtajemniczonych - robione analogiem, wiec nie da sie podejrzeć wcześniej
niż dopiero po wywołaniu


  Re: To !
   linn_linn   18.02.06, 09:53 zarchiwizowany
Nigdy dosc przepisow z soczewicy. Trezba zrobic koniecznie.

  Re: Sałatka nie-grecka ;)
   aalfaa   20.02.06, 08:01 zarchiwizowany
Podłączę się tutaj z moją wariacją sałatki a la greckiej :)
oliwka, pomidor, zielona papryka + feta na wykałaczkę i powbijane w owiniętą
złotkiem pomarańczę... wszystko posypane ziołami prowansalskimi
--
Krzyś :)

Mam już...



  A dla takich co z soczewica, jeszcze nie mieli
   irajar   20.02.06, 10:40 zarchiwizowany
kontaktu - kupuje sie taka sucha, tak? I jak dalej - moczy sie? Dlugo sie
gotuje? Tylko w osolonej wodzie, czy sa jakies sztuczki? Pod koldre albo co?

Bo mozna tez kupic w puszkach, gotowa - prawda?
--
><((((º> <º))))><

  Re: A dla takich co z soczewica, jeszcze nie miel IP: *.chello.pl
   Gość: miszam   20.02.06, 13:09 zarchiwizowany
Kupujesz suchą (można w puszce, ale po co?), gotujesz w wodzie (ja gotuję w
niesolonej, podobno szybciej się gotuje) ok. 20-25 min.
Osączasz, studzisz, dodajesz do sałatki i już.
Żadna kołderka, żaden piecyk, soczewica nie musi dochodzić tak, jak kasze i
musi być sypka :)
Zachęcam, bo soczewica jest abrdzo smaczna :)

  Dzieki Miszam!
   irajar   21.02.06, 10:00 zarchiwizowany
Jadlam kiedys i smakowala mi, ale sama nie robilam, a teraz zrobie, a co!
Bardzo dziekuje!
--
><((((º> <º))))><

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd