FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

kwasno-pikantna zupa z owocami morza

czyli reszta dzisiejszego obiadu. Oczywiscie kulinarnie nadal siedze w
Tajlandii z "Food of Thailand". Przepis na 4 glodne osoby
ok 1/2 kg owocow morza (mialam mieszanke roznych roznosci z mrozonek)
1 litr wywaru warzywnego
3 kawalki trawy cytrynowej, pokrojone w cienkie plasterki
garsc lodyzek od kolendry
2 lub 2 1/2 lyzki sosu rybnego
1 1/2 lyzki czerwonego Chian Mai curry lub 2 suszone ostre papryczki,
namoczone w wodzie i drobniutko posiekane (u mnie papryczki)
2-3 bird eye chillies
2 szalotki, lekko przygniecione tasakiem
10 dag straw mushrooms lub pieczarek pokrojonych na cwiartki
15 dag pomidorow koktailowych
8 listkow limonki
3 lyzki soku z limonki

1. Wywar zagotowac z trawa cytrynowa, czosnkiem, szalotkami, galazkami
kolendry, sosem rybnym i papryczkami. Gotowac przez kilka minut.
2. Zredukowac ogien, dodac owoce morza lub ryb. Gotowac przez 2-3 minuty.
3. Dodac grzyby, pomidory, liscie limonki i gotowac przez nastepne 2-3 minuty,
uwazajac, zeby sie pomidory nie rozciapaly.
4. Dosmaczyc sokiem z limonki

Mozna zupe przerobic na jednodaniowy obiad dodajac garsc makaronu ryzowego
przed dodaniem owocow morza.






kwasno-pikantna zupa z owocami morza - jo.hanna 25.02.06, 20:22    
Re: kwasno-pikantna zupa z owocami morza - martyna101 25.02.06, 22:27    
Re: kwasno-pikantna zupa z owocami morza - siostraheli 25.02.06, 22:29    
Re: kwasno-pikantna zupa z owocami morza - nobullshit 26.02.06, 16:52    
realizujemy zamowienia :-) n/t - jo.hanna 26.02.06, 18:34    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd