FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

tajska paciaja kluskowo-krewetkowa

ale trzeba przyznac, ze smaczna.
15 dag makaronu ryzowego, namoczonego na 1-2 min. w goracej wodzie
20 dag krewetek, obranych, oczyszczonych itd
3 lyzki pasty tamaryndowej
2 1/2 lyzki sosu rybnego
2 lyzki cukru palmowego
3-4 zabki czosnku, drobno posiekanego
2 jajka
2 lyzki suszonych krewetek (mozna je sobie podarowac)
1 lyzka proszku chili
ok 3 lyzek orzeszkow ziemnych, drobno posiekanych
garsc kielkow sojowych i 1 limonka
1. tamarynd wymieszac z cukrem i sosem rybnym.
2. na goracy wok wlac olej, dodac czosnek i smazyc az czosnek sie zrumieni.
3. Dodac krewetki. Smazyc przez 2 minuty.
4. Nie wyjmujac krewetek do woka wbic dwa jajka. Smazyc, mieszajac, az jajka
sie zetna.
5. Dodac makaron, smazyc przez kilka minut.
6. Wlac sos, wsypac proszek chili, suszone krewetki i polowe uprazonych
orzeszkow.
7. Tuz przed podaniem dodac kielki.
Podawac posypane reszta orzeszkow i z limonka do skropienia

PS: w przepisie figurowal jeszcze jakis marynowany pasternak, ale nie moglam
tego znalezc.



tajska paciaja kluskowo-krewetkowa - jo.hanna 03.03.06, 15:06    
Re: tajska paciaja kluskowo-krewetkowa - thiessa 03.03.06, 15:29    
cukier palmowy i chili z pomoca wizualna - jo.hanna 03.03.06, 15:57    
Re: cukier palmowy i chili z pomoca wizualna - thiessa 03.03.06, 23:30    
trozumiem ze jest to p(h)ad thai? - bir.ke 04.03.06, 01:41    
phad tai rzeczywiscie - jo.hanna 04.03.06, 10:52    
Re: phad tai rzeczywiscie - bir.ke 04.03.06, 16:44    
Co do suszonych krewetek... - Gość: betsypetsy 04.03.06, 20:41    
Re: Co do suszonych krewetek... - thiessa 05.03.06, 17:12    
suszone krewetki - jo.hanna 05.03.06, 20:15    
jest - j-lee 06.03.06, 10:29    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd