FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

tajska salatka z fasolka (lub zielonymi szparagami

robilam co prawda z wing beans (tu mozna je obejrzec
www.supatra.com/pages/thaiveggies2.html), ale ze zwykla fasolka tez
mozna. Przyszlo mi tez do glowy, ze sparzone zielone szparagi bylyby jeszcze
lepsze. Czekam wiec do wiosny, oblizujac sie :-)W ksiaze "Food of Thailand"
salatka byla bez pomidorkow ale za to z kurczakiem. Aha, wlasciwie podana z
ryzem jest posilkiem sama w sobie.
20 dag fasolki, pokrojonej na 3-4 cm kawalki
kilka pomidorkow koktailowych
garsc kielkow
1 lodyga trawy cytrynowej
2 lyzki suszonych krewetek, ubitych w mozdziezu na proszek
1 1/2 lyzki sosu rybnego
3-4 lyzki soku z limonki
1 czerwona papryczka, bez nasionek, drobno posiekana
Garsc orzeszkow ziemnych, solonych (!)
1/2 szklanki mleka kokosowego

1. fasolke wrzucic na 30 sekund do wrzacej wody, natychmiast odcedzic i
wrzucic do miski z zimna woda. Fasolka ma byc nadal chrupiaca.
2. Wymieszac razem sos rybny i sok z limonki
3. Fasolke, kielki i pomidory polac sosem i posypac 1/2 pokruszonych orzeszkow.
4. Podawac skropione mlekiem kokosowym i posypane chili i pozostalymi orzeszkami.






tajska salatka z fasolka (lub zielonymi szparagami - jo.hanna 06.03.06, 13:34    
Re: tajska salatka z fasolka (lub zielonymi szpar - marghe_72 06.03.06, 13:43    
Re: tajska salatka z fasolka (lub zielonymi szpar - siostraheli 06.03.06, 17:56    
Re: tajska salatka z fasolka (lub zielonymi szpar - thiessa 06.03.06, 19:27    

Najczęściej komentowane zdjęcia

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd