FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

  Śmietankowa Panna Cotta
   cipcipkurka   16.03.06, 11:45 zarchiwizowany
Do kompletu z tą:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=24916374&a=24916374
i z tą:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=23195628&a=23195628
500 ml kremówki gotować z 40 g cukru 15 minut, wciąż mieszając (do gotowania
dodałam kawałek kory cynamonu i 1 gwiazdkę anyżu). 3 listki żelatyny namoczyć
w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić w śmietanie. Masę (bez przypraw :-))
wylać do 3 naczynek sufletowych, chłodzić do stężenia. Podawać z owocami
(bardzo niezdrowe sztuczne truskawki z Hiszpanii). A jeszcze lepiej z sosem
owocowym (jeśli czasu nie braknie na zrobienie tegoż).




  Re: Śmietankowa Panna Cotta
   jswm   16.03.06, 11:51 zarchiwizowany
wspaniałe zdjęcie, ślinotok!

  Re: Śmietankowa Panna Cotta
   siostraheli   16.03.06, 12:56 zarchiwizowany
następna sadystka...
Piekne.

  Piękna! Uwielbiam Panna Cottę. nt
   miszam   16.03.06, 12:59 zarchiwizowany


  Re: Śmietankowa Panna Cotta
   kora144   16.03.06, 14:30 zarchiwizowany
W jednym z linków sposób przygotowania tego deseru troszeczke się różni- a
mianowicie jest napisane, żeby nie gotować śmietany tylko podgrzać. U ciebie
trzeba gotowac 15 minut.Prosze o wyjaśnienie-gotować w ilu stopniach?

  Nie rozumiem,
   cipcipkurka   16.03.06, 14:35 zarchiwizowany
gotować to gotować, no wrzeć ma, ale nie wylewać się z garnka. Co to znaczy w
ilu stopniach?

  Re: Nie rozumiem,
   kora144   16.03.06, 14:39 zarchiwizowany
spokojnie, rozumiem. chodziło mi o to czy ma wrzeć.

  :-))) No to mamy jasność. N/t
   cipcipkurka   16.03.06, 14:42 zarchiwizowany


  Re: Śmietankowa Panna Cotta
   dziuunia   16.03.06, 14:48 zarchiwizowany
Oj oj oj lubię panna cottę bardzo lubię z truskawkami nawet sztucznymi z
Hiszpanii :)))

--
to było przecież niedawno tak...

  ja wczoraj polełniłam
   szellka   19.03.06, 18:39 zarchiwizowany
dziś się zajadaliśmy :0))



  Jak zwyklę chylę czoła
   cipcipkurka   19.03.06, 20:27 zarchiwizowany
i idę studiować podręczniki dla fotografów-amatorów :-)

  Kusicielko, apage !
   andzia-nie-ania   16.03.06, 19:08 zarchiwizowany
Sama juz nie wiem co mnie bardziej rusza - panna cotta czy truskawki :)

--
Spiew. Radość. Jumpa - jumpa - jumpa-pa. Oto idziemy zbierając orzeszki i
ciesząc się majem...

  Re: Śmietankowa Panna Cotta
   a74-7   17.03.06, 00:41 zarchiwizowany
piekne zdjecie i ladnie podane,nawet te niezdrowe truskawki wygladaja million
dollars

  Re: Śmietankowa Panna Cotta
   basiuka   17.03.06, 11:20 zarchiwizowany
A 3 listki żelatyny, to ile to będzie w łyżeczkach?
Piekny deser :)))

  I tu mamy problem, bo nie wiem :-)
   cipcipkurka   17.03.06, 12:01 zarchiwizowany
Wydaje mi się, że 1 listek to 1 łyżeczka, ale pewna nie jestem.

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd