FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

tajski stir-fry: kurczak, orzechy i chilli

ilosc chilli zalezy od osobistych upodoban i mocy papryczek.
2-3 szuszone papryczki, pociete na 1 cm kawalki (nasionka wyrzucic)
1 lyzka sosu rybnego
2 lyzki sosu ostrygowego
3 lyzki wody lub rosolu
1/2 - 1 lyzeczka cukru
1/2 szklanki orzeszkow nerkowca (cashews)
ok 30 dag piersi kurczaka
4-5 zabkow czosnku, drobno posiekanego
warzywa w/g uznania (u mnie 1/2 papryki, 1 marchew, mini kukurydze, mloda
cebulka+kilka boczniakow), z tym ze powinna w tym byc cebula, pokrojona w
cienkie wiorki
1. sos rybny, sos ostygowy, wode/rosol i cukier wymieszac.
2. Na goracy olej wrzucic orzeszki, smazyc ciagle mieszajac, az nabiora koloru.
3. Orzeszki wyjac. Na ten sam olej wrzucic chilli. Smazyc, az chilli zrobi sie
ciemnobrazowe. Wyjac chilli.
4. Na olej wrzucic 1/2 czosnku i 1/2 kurczaka. Smazyc przez 2-3 min. Wyjac. W
ten sam sposob usmazyc pozostale mieso.
5. Do woka wrzucic teraz warzywa+chilli. Wlac wymieszane sosy. Gotowac przez
1-2 min. Dodac orzeszki i kurczaka.





tajski stir-fry: kurczak, orzechy i chilli - jo.hanna 03.04.06, 14:56    
do kolejki raz! - Gość: frapuczino 03.04.06, 18:39    
makaron ryzowy (3 mm) rodem z Tajlandii - jo.hanna 03.04.06, 18:49    
bahn pho, dobrze mi sie wydawalo - Gość: frapuczino 04.04.06, 15:08    
Jo.hanno - pinos 04.04.06, 15:46    
najwyrazniej milosc, a nie zauroczenie - jo.hanna 04.04.06, 16:10    
oooo - pinos 04.04.06, 19:44    
wiedzialam, ze bedzie pyszne ;))))) - frapuczino 08.04.06, 23:22    
No nawet nie wiem, co napisać :-) - cipcipkurka 09.04.06, 07:04    
Re: tajski stir-fry: kurczak, orzechy i chilli - pinos 22.04.06, 14:33    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd