FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

tajskie sosy do zakasek

Zdjecie 1: Sos chilli (w zaleznosci od produktu wyjsciowego moze byc lagodny
lub wsciekle ostry), ale dobry do maczania roznych rzeczy, chociazby sajgonek
1/3 szkl. oleju
2 szalotki, drobniutko posiekane
2 zabki czosnku, drobno posiekane
4 dag suszych czerwonych chilli (najlepiej tajskich), bez nasionek i drobno
posiekanych (moje zostaly zmielone w mikserze)
1/2 lyzeczki cukru palmowego
Rozgrzac olej i wrzucic do niego szalotki i czosnek. Smazyc, az sie sie
zrumienia. Dodac cukier i chilli. Smazyc jeszcze przez kilka sekund. Dobry do
przechowywania. Moze stac w lodowce nawet kilka tygodni

Zdjecie 2: Sos czosnkowo-chilli (napewno nie na pierwsza randke, bo ostro
ciagnie czosnkiem), dobry do sajgonek, placuszkow rybnych. Dobrze sie
przechowuje w lodowce
4 zabki czosnku, drobno posiekane lub przepuszczone przez praske
3 bird's eye chilli, 2 czerwone, 1 zielone (przygniecione lekko nozem lub
tasakiem)
2 lyzki soku z limonki
1 lyzka sosu rybnego
1 lyzeczka cukru
Skladniki wymieszac.






tajskie sosy do zakasek - jo.hanna 08.04.06, 21:07    
mrrrrr, miaaammmm... n/t - cipcipkurka 09.04.06, 07:00    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd