FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Czekoladki

Inspiracja:
"Czekolada" wyd. Parragon (seria Biblioteka smakosza)

Przepis podstawowy:
Potrzebne na 18 czekoladek
200g czekolady
4 łyżki śmietany kremówki
Dodatki smakowe typu likier, bakalie, kawa rozpuszczalna, cukier waniliowy...

Zewnętrzna część:
Rozpuścić 100 g czekolady w kąpieli wodnej. Rozprowadzić czekoladę pędzelkiem w papierowych foremkach. Do lodówki na jakąś godzinę, żeby czekolada stężała

Nadzienie:
Roztopić 100 g czekolady, dodać śmietanę i dodatki, utrzeć. Gdy masa trochę stężeje, napełniać czekoladki.

Następnie należy "obedrzeć" czekoladki z papierowych foremek.
Tutaj wersja: z białej i czarnej czekolady, czarne z wiśniami, białe z nadzieniem kawowym.




Czekoladki - abigail_g 12.04.06, 21:13    
świetny pomysl i ślicznie wyglądają:)))n/t - Gość: keruzamk 12.04.06, 23:02    

Najczęściej komentowane zdjęcia

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd