FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

  Tort majowy
   dorothys   22.05.06, 12:26 zarchiwizowany
Wykonanie:
biszkopt przełozyłam ubitą kremówką + pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki,
na górna warstwę dodałam jeszcze dżem, wierzch i boki - krem z paczki, na to
owoce i polewa żelowa.







  przekrój
   dorothys   22.05.06, 12:47 zarchiwizowany




  Re: Tort majowy
   carmela_soprano   22.05.06, 12:49 zarchiwizowany
obłędnie piękny! mam ślinotok!

  Re: Tort majowy
   siostraheli   22.05.06, 12:57 zarchiwizowany
bardzo ładnie ozdobiony!

  Re: Tort majowy
   brynia2   22.05.06, 13:22 zarchiwizowany
Bardzo pomysłowa dekoracja :-)

  Re: Tort majowy
   linn_linn   22.05.06, 13:38 zarchiwizowany
Dzisiaj wszedzie torty... Kusza, oj kusza...

  Ja poproszę przepis na biszkopt.
   cipcipkurka   22.05.06, 14:45 zarchiwizowany
Porządek musi być :-)))

I bardzo proszę mi powiedzieć, co to jest "polewa żelowa".

  Re: Ja poproszę przepis na biszkopt.
   dorothys   22.05.06, 16:24 zarchiwizowany
To jest takie coś, co myślałam że będzie bezbarwną galaretką, a okazało się
mętnym "kisielem", dlatego nie wdawałam się w szczegóły, Kupiłam to w
Kauflandzie ,ale nie byłam zadowolona z tego produktu, a nazywa się to
własnie "Żelowa polewa do tortów"

  Re: Ja poproszę przepis na biszkopt.
   betsypetsy   23.05.06, 14:57 zarchiwizowany
dorothys napisała:

> To jest takie coś, co myślałam że będzie bezbarwną galaretką, a okazało się
> mętnym "kisielem", dlatego nie wdawałam się w szczegóły, Kupiłam to w
> Kauflandzie ,ale nie byłam zadowolona z tego produktu, a nazywa się to
> własnie "Żelowa polewa do tortów"



Ta polewa służy do oblewania owoców na torcie, maja wtedy taki ładny połysk np.
winogrona i polewa się je cieńką warstewką
--
Uczniem poprzedniego jest następny dzień

  Biszkopt
   dorothys   22.05.06, 16:47 zarchiwizowany
7 jajek, 1,5 szklanki cukru kryształu, 1,5 szklanki mąki pół na pół pszennej i
ziemniaczanej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Białka ubić na sztywno ,
dodawać po trochu cukier, cały czas ubijać , jak skończy się cukier to
dodoajemy po 1 żółtku, cały czas ubijając. Mąki przesiać, dodawać po 1 łyżce,
można ubujać mikserem, lub trzepaczką. Do ostatniej łyżki maki dodać proszek do
pieczenia. Wsjo. Piec ok 40 min, w temp. 150 do 180

  Re: Tort majowy
   shalu   22.05.06, 21:16 zarchiwizowany
apetyczny

  Re: Tort majowy
   asienka83   23.05.06, 08:34 zarchiwizowany
Wygląda przepysznie, mniam, mniam:)

--
"Niewielu ludzi dostaje to, czego pragnie i tak niewielu zasługuje na to, co dostaje."

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd