FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Babka piaskowa z rabarbarem

1/2 kg rabarbaru oczyszczonego i pokrojonego w plasterki i oprószonego mąką
250 g masła
200 g cukru
1 cukier waniliowy
szczypta soli
5 jaj
1/2 kg mąki
1 proszek do pieczenia
130 g śmietany kremówki

Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. Dodawać na przemian łyżkę
mąki i jajko. Resztę mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z masą. Na koniec
wrzucić rabarbar, wymieszać i przełożyć do formy keksowej (ok. 30 cm). Piec w temp. 180 st.C przez
ok. 1,5-2 godzin. Można podawać z bitą śmietaną.
Ciasto jest bardzo wilgotne i ciekawie łączy smak słodkiego ciasta i kwaśnego rabarbaru. Pychota!



Babka piaskowa z rabarbarem - yoanka 23.05.06, 12:30    
Ładne!!! n/t - cipcipkurka 23.05.06, 13:46    
Re: Babka piaskowa z rabarbarem - studentka83 23.05.06, 16:16    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd