FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Babka marmurkowa z ajerkoniakiem

5 jaj
1 szklanka cukru pudru (200 g)
1 cukier waniliowy
1 szklanka ajerkoniaku
1 szklanka oleju słonecznikowego
2 szklanki mąki (300 g)
1 małe opakowanie proszku do pieczenia
2 łyżki kakao

Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mieszając wlać ajerkoniak i olej. Mąkę
wymieszaną z proszkiem dodać do masy. Wlać połowę ciasta do formy (z kominkiem albo
podłużnej), do reszty dodać kakao i wylać na jasne ciasto. Delikatnie przemieszać widelcem. Wstawić
do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C. Piec 60-70 min. Polać polewą lub oprószyć cukrem pudrem.



Babka marmurkowa z ajerkoniakiem - yoanka 26.05.06, 10:41    
Re: Babka marmurkowa z ajerkoniakiem - siostraheli 26.05.06, 13:11    
Re: Babka marmurkowa z ajerkoniakiem - kabushka 26.05.06, 14:41    
Re: Babka marmurkowa z ajerkoniakiem - yoanka 26.05.06, 16:03    
Re: Babka marmurkowa z ajerkoniakiem - jovanna3 26.05.06, 20:12    
bardzo lubię ciasta tego typu:) nt. - kajamama 27.05.06, 09:44    
ajerkoniak lepiej zastapic.. - chesky 29.05.06, 10:16    
Re: Babka marmurkowa z ajerkoniakiem - anna.belle 29.05.06, 10:21    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd