FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

pulpeciki cielece aromatyczne

Mielone cięlce 400 gr mieszamy z 1 jajem, mietą, oregano, cukrem, sola
piperzem, sosem sojowym, lyeczka octu pomidorowego, i bulka tarta do
wyrobienia.

Dosc soldne pulpety formujemy i smażymy na olwie szybko, potem do rondla w
którym zeszklilismy zab czosnku i po pol papryk – ziel, czer i żółt.

Pulpeto-kotleciki i papryki podlewamy białym winem po kokardy, czyli prawie
całe.
I –uwaga – dodajemy pelna łyżeczkę musztardy Colemansa 
Pod przykryciem powolutku ze 30 minut.

A w mintaj-mie: dwie cukienie na oliwe, sol, pieprz,, male pomidorki i do
pieca na 30 minut.

Kilka lamp do tego – białych – konieczne.



Jesli nas nie bylo wczesniej kilka dni, to wszyscy ze smakiem wsuwaja
wszystko...








pulpeciki cielece aromatyczne - jacek1f 08.06.06, 21:27    
przepraszam za błędy - jestem w przelocie, i chyba - jacek1f 08.06.06, 21:34    
o podpięły się!, wszystko więc koperkujemy. n/t - jacek1f 08.06.06, 21:45    
Re: przepraszam za błędy - jestem w przelocie, i - mysiulek08 08.06.06, 21:46    
więc to dla Ciebie cielecina - i dzieki za muszle! - jacek1f 08.06.06, 22:16    
Bardzo, niezwykle wręcz apetyczne :) nt - miszam 08.06.06, 23:04    
bardzo, bardzo apetyczne!! nt. - kajamama 09.06.06, 10:53    
Re: pulpeciki cielece aromatyczne - dolce_cannella 09.06.06, 10:30    
Re: pulpeciki cielece aromatyczne - jollka2 09.06.06, 11:19    
pieczone! :-) n/t - jacek1f 09.06.06, 11:55    
Re: pieczone! :-) n/t - kwik 09.06.06, 13:48    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd