FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Moje leczo

Pierwsze cukinie sie pojawiły (7 zl/kg) i sezon na leczo uważam za otwarty, bo
bez cukinii nie wyobrażam sobie leczo :)

Na 3 porcje:
2 kielbasy (sląska)
1 cukinia (średnia)
2 papryki (zielona i czerwona)
1 cebula
2 ząbki czosnku
garść pieczarek
1 pomidor
3 ogórki konserwowe (z piwnicy )
3 łyżecz. koncentratu
sól, pieprz czar., pieprz zioł., papryka ostra
2 łyż. oliwy

Na oliwie dusze chwile pokrojoną w kostke kielbasę, potem wrzucam warzywa
pokrojone. Duszę powoli, po 20 min. dodaję koncentrat i przyprawy. Duszę aż
skorka od cukinii jest miękka.
Podaję z ryżem.
Rewelacyjny ostry smak !



Moje leczo - jollka2 10.06.06, 19:14    
Re: Moje leczo - wirginia-a 11.06.06, 09:15    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd