FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Snickers inaczej

Spód
125 g mąki
łyżeczka proszku
90 g wiórków kokosowych
125 g drobnego cukru
125 g roztopionego masła
Suche składniki mieszamy, zalewamy masłem, mieszamy. Masę wykładamy na
blaszkę (18x28x3 cm, ja użyłam kwadratowej 23 cm) wyłożoną papierem. Pieczemy
w piekarniku nagrzanym do 180 st. ok 15-20 minut. Po wyjęciu z pieca
powierzchnię wyrównujemy wypukłą stroną łyżki, studzimy.

Masa
W rondelku mieszamy 20 g masła, 2 łyżki syropu klonowego i 400 g
skondensowanego słodzonego mleka. Podgrzewamy i gotujemy (MIESZAJĄC!) do
lekkiego skarmelizowania. Wylewamy na upieczony spód, pieczemy ok. 10 minut.

Polewa
150 g czekolady mieszamy z 20 g masła roślinnego, podgrzewamy w kąpieli
wodnej do rozpuszczenia. Smarujemy polewą ciasto, chłodzimy.

Podobny do Dziuniowego, ale inny, z wyraźną kokosową nutą, pyszny.
(Anne Wilson, Czekolada)




Snickers inaczej - cipcipkurka 18.06.06, 17:25    
Re: Snickers inaczej - siostraheli 18.06.06, 17:50    
nic nie powiem, nic nie napiszę... :-( nt. - lunatica 18.06.06, 18:12    
Re: Snickers inaczej - dziuunia 18.06.06, 18:41    
Re: Snickers inaczej - alusmi 18.06.06, 19:37    
Re: Snickers inaczej - gingers73 18.06.06, 19:47    
Uff! - nobullshit 18.06.06, 20:12    
Kurko...Kurko... - kajamama 18.06.06, 20:18    
He he, zjadłam 1/3 takiego kawałeczka i - cipcipkurka 18.06.06, 21:07    
Re: Snickers inaczej - wiktoria244 18.06.06, 22:03    
Re: Snickers inaczej - angelina.s 19.06.06, 06:31    
Kurka, ten snickers - alusmi 19.06.06, 10:26    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd