FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Kalafior w sosie orzechowo - kokosowym

Dzisiejszy wymysł:

Kalafior w sosie orzechowo kokosowym (4 porcje)

4 małe lub 2 większe kalafiory (dzielimy na pół)

cebula
szklanka wyłuskanych orzechów włoskich
szklanka bulionu
pół szklanki mleczka kokosowego
2 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki tłuszczu (olej, masło)
sól, pieprz
1-2 łyżki sosu sojowego
łyżka mąki
trochę szczypiorku lub dymki (ale niekoniecznie)



Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie.

W tym czasie cebulę obieramy i kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju
minutkę, dodajemy orzechy (grubo posiekane) i wiórki, prażymy chwilkę,
posypujemy mąką, mieszamy, zalewamy bulionem, zagotowujemy, mieszając.
Odstawiamy z palnika, dodajemy mleczko, doprawiamy do smaku.

Odsączony kalafior podajemy polany sosem, posypany szczypiorem.

--
mojegotowanie.onet.pl/16804657,ksiazka.html



Kalafior w sosie orzechowo - kokosowym - blacksecret 12.07.06, 17:21    
Re: A mówiłem, że będzie lux-torpeda!!!!!))) n/txt - ba_nita 12.07.06, 17:58    
Re: I jeszcze po zastanowieniu... - ba_nita 12.07.06, 18:00    
Re: I jeszcze po zastanowieniu... - blacksecret 12.07.06, 21:22    
Re: Kalafior w sosie orzechowo - kokosowym - fettinia 12.07.06, 22:07    
Re: Kalafior w sosie orzechowo - kokosowym - schaetzchen 13.07.06, 16:52    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd