FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Debiutuję - zapiekanka rybno-ziemniaczana

Oto coś szybkiego i łatwego:
ok 1 kg ziemniaków,
3-4 filety z pangi ( w oryginalnym przepisie był dorsz, ale ja nie lubię, bo
za suchy),
6-10 zabków czosnku,
natka pietruszki,
oliwa z oliwek

Obrane ziemniaki w plasterki, rybę obgotować przez kilka minut. Naczynie do
zapiekania wysmarować oliwą, wyłożyć warstwę ziemniaków, na to ryba i znów
ziemniaki. Każda warstwę posolić, posypac pieprzem, czosnkiem przetartym
pzres praskę i posiekana pietruszką. Oliwę (ok. 2/3 szklanki) wymieszać z
kilkoma łyżkami wywaru z ryby i polać zapiekankę. Piec w 180 st jakieś 40-50
minut.
Myślę, ze można użyc dowolnej ryby.
--
Paty



Debiutuję - zapiekanka rybno-ziemniaczana - paty_mama_olenki 12.07.06, 21:45    
Re: Debiutuję - zapiekanka rybno-ziemniaczana - nobullshit 12.07.06, 22:06    
Zgadzam się z przemówczynią :-) - cipcipkurka 13.07.06, 09:09    
Re: Zgadzam się z przemówczynią :-) - paty_mama_olenki 13.07.06, 13:02    
Re: Zgadzam się z przemówczynią :-) - corrina_f1 14.07.06, 10:31    
Re: Zgadzam się z przemówczynią :-) - corrina_f1 14.07.06, 10:43    
Re: Zgadzam się z przemówczynią :-) - paty_mama_olenki 14.07.06, 19:07    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd