FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Dorada pieczona

Wg przepisu ze stronki: www.kuchnia.kisa.pl:
Mała dorada (ewentualnie 0.5 kg makreli),
10 dkg wędzonego boczku,
10 dkg pieczarek,
1 szkl. białego wytrawnego wina,
1 łyżka tartej bułki,
ziele lebiodki,
majeranek,
5 dkg masła,
sól,
pieprz
Rybę oczyścić osuszyć i nasolić. W ogniotrwałym naczyniu podrumienić boczek,
dodać krajane w kostkę pieczarki. Włożyć rybę, posypać solą, pieprzem oraz
majerankiem. Polać winem, posypać tartą bułką i lebiodką. Na wierzchu ułożyć
kawałeczki masła i piec w piekarniku około pół godziny. (piekłam dłuzej)

--
Anka





Dorada pieczona - starucha121 28.08.06, 19:02    
bez boczku to jak w Grecji! :-) Piekna, czy - jacek1f 28.08.06, 19:43    
Re: bez boczku to jak w Grecji! :-) Piekna, czy - starucha121 28.08.06, 20:26    
Re: Dorada pieczona - renebenay 28.08.06, 20:09    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd