FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Tagliatelle z cukinią w białym winie

4 maleńkie cukinie
2 ząbki czosnku
140 g tagliatelle
oliwa
1/4 szklanki białego wytrawnego wina (raczej nie chardonnay, bo za ciężkie)
sól, pieprz

Cukinie pokroić wzdłuż na parumilimetrowe plastry, czosnek pokroić cieniutko
w plasterki. Zeszklić razem na oliwie i zalać winem. Przykryć na 3-4 minuty.
Odparować, dodać świeżo ugotowane al dente tagliatelle, posolić, popieprzyć,
wymieszać i podawać natychmiast. Można dodać parmezan, jeśli ktoś ma ochotę.

--
"Nawet hienie, która przecież jest hieną i żywi się ścierwem, żołądek
przewróciłby się na drugą stronę na samą myśl, że makaron z małżami można
posypać parmezanem." (A. Camilleri)



Tagliatelle z cukinią w białym winie - hania55 28.08.06, 21:26    
Re: Tagliatelle z cukinią w białym winie - marghe_72 28.08.06, 21:40    
Re: Tagliatelle z cukinią w białym winie - hania55 28.08.06, 21:42    
Re: Tagliatelle z cukinią w białym winie - kardamon1 28.08.06, 21:47    
Less is more. Mrau. nt. - nobullshit 28.08.06, 22:42    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd