FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Czekoladowe z jabłkami i kruszonką krówkową

Ciasto czekoladowe
3 jajka
15dag cukru
opakowanie cukru waniliowego
15dag mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
200gr czekolady gorzkiej stopionej
ok 5 niedużych jabłek

Kruszonka:
160gr mąki
100gr cukru
1 cukier waniliowy
100gr miękkiego masła
20-25 pokrojonych na małe kawałki krówek

Robimy ciasto:
Odzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na pianę pod koniec dodając oba cukry.
Żółtka roztrzepujemy i dodajemy do białek. Następnie wsypujemy mąkę i proszek
do pieczenia. Na koniec dodajemy stopioną czekoladę. Dokładnie mieszamy.
Wykładamy ciasto na blachę, na to nakładamy pokrojone na kawałki jabłka
obtaczane w mące i posypujemy kruszonką.
Pieczemy w 210-15 stopniach ok.50 minut. Właściwie powinno być gotowe po 35
minutach ale mój piekarnik ma swoje fochy i dlatego piekłam dłużej.
Ciasto jest pyszne, czekoladowe i do tego ten boski smak rozpuszczonych
krówek. Mniam!!!





Czekoladowe z jabłkami i kruszonką krówkową - isinka 09.09.06, 18:04    
Re: Czekoladowe z jabłkami i kruszonką krówkową - shalu 09.09.06, 21:49    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd