FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

  bosssski Brownie
   szellka   19.09.06, 14:11 zarchiwizowany
To wyłączna zasługa Mw, który mnie takowym uraczył i zachwycił, a następnie
podesłał link do przepisu:
kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,19786536,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
Doskonale czekoladowy, chrupiąca skórka na wierzchu, wilgotny, intensywny,
doskonały z zimnym mlekiem. Doskonały zawsze... absolutnie się uzależniłam

KLASYCZNE BROWNIE
2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady
1 kostka (200 g) masła
100 g mąki
300 g cukru
6 jaj
50 g łuskanych włoskich orzechów
Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z
pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jaja ubić mikserem, stopniowo
dodawać cukier i mąkę. Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i
wymieszać z pokruszonymi orzechami. Spód blachy wielkości 60x35 cm wyłożyć
pergaminem, ciasto wlać na blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200
st. C, piec 18-20 minut. Wyjąć, ostudzić, okroić dookoła i wyrzucić do góry
dnem na deskę. Oprószyć pudrem, kroić w kwadraty.

u mnie była blacha cóś 30 x22 cm
za radą Mw nie odwracałam. Również nie pudrowałam.
aaaaaa idę zjeśc jeszcze kawałek :0P




  Re: bosssski Brownie
   monia_77   19.09.06, 14:12 zarchiwizowany
O kurczaki! Piekne i wyglada na soczyste. Pysznie wyglada!

  Re: bosssski Brownie
   kika2705   19.09.06, 14:25 zarchiwizowany
od jakiegoś czasu przymierzam się do tego ciasta, a takie zdjęcia tylko
zachęcają intensyfikują owe przymiarki

  Re: bosssski Brownie
   sabba   19.09.06, 14:53 zarchiwizowany
ja tez sie przymierzam ale przeraza mnie 6 jaj i 200g masla:(
--
Szable w dlon!

  Re: bosssski Brownie
   makapema   19.09.06, 14:54 zarchiwizowany
Jest boski, to prawda :). Najlepszy przepis na brownie, jaki do tej pory
spotkałam (a robiłam chyba 4 różne). I te orzechy, mniam.

Chyba jutro też zrobię :)

--
ona

  Re: bosssski Brownie
   truffina   19.09.06, 15:46 zarchiwizowany
A ja wg tego przepisu zrobiłam kiedyś muffinki brownie. Pyszne!!!!





  Re: bosssski Brownie
   hania55   19.09.06, 19:53 zarchiwizowany
Ach, Szellko....

--
"Nawet hienie, która przecież jest hieną i żywi się ścierwem, żołądek
przewróciłby się na drugą stronę na samą myśl, że makaron z małżami można
posypać parmezanem." (A. Camilleri)

  Re: bosssski Brownie
   cynamoon6   19.09.06, 20:01 zarchiwizowany
Tak! Tak!
Ja tez po zjedzeniu Mwookashowego musialam natychmiast sobie zrobic. Tez nie
odwracalam i nie pudrowalam.
To jedno z najlepszych ciast na swiecie;)

A zdjecie przepiekne!

  Re: bosssski, faktycznie!!
   posafega   19.09.06, 23:40 zarchiwizowany
Wygląda genialnie, i chyba w najbliższym czasie, w fazie czekoladowej na którą
czekam z niecierpliwościa, wykonam :D
--
Mój Gutek :D

  Bo ono jest po prostu dobre i łatwe :-) nt.
   mwookash   20.09.06, 15:26 zarchiwizowany

--
Perolmy sę sibretkowie tą gąsą
A tak przy okazji nasze współczesne paradoksy :)
"Na wsi takich cudów jak razowa mąka nie kupię."

  Re: bosssski Brownie
   sabba   20.09.06, 15:49 zarchiwizowany
mysle ze nie bedzie tragedii jak zrezygnuje z orzechow? i pytanie dodatkowe czy
moznaby wrzuci kawalki czekolady (male) tak by sie ona nie rozpuscila i zeby je
potem czuc w ciescie jako kawalki?
--
Szable w dlon!

  Tu masz link do brownie kikkery z kawałkami
   mwookash   20.09.06, 16:34 zarchiwizowany
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=30843263&a=30843263
--
Perolmy sę sibretkowie tą gąsą
A tak przy okazji nasze współczesne paradoksy :)
"Na wsi takich cudów jak razowa mąka nie kupię."

  Re: Tu masz link do brownie kikkery z kawałkami
   schaetzchen   21.09.06, 16:02 zarchiwizowany
Bossssski, bossssski, istotnie. Zrobiłam z połową cukru - pyszne było już na
surowo jak wylizywałam garnek, żeby sprawdzić czy jednak nie za mało słodkie :)

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd