FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Szarlotka

2 szklanki mąki i 1/2 margaryny posiekać .
Dodać 1/2 szklanki cukru i 2 łyżeczki proszku do pieczenia , dalej siekać .
Nastepnie dodać 3 żółtka i 3 łyżki śmietany - zagnieść ciasto .
Ulepić kulę i wstawić do lodówki na ok.pół godziny .
Schłodzone ciasto rozwałkować , wyłożyć na blachę , ponakłuwać widelcem .
Podpiec w piekarniku nagrzanym do ok.215 - 220 stopni tak , żeby się lekko
zarumieniło i straciło "surowy" wygląd ( 15-20 min.)
Następnie na tak przygotowane ciasto wyłożyć uprażone z cukrem jabłka ( można
dodać cynamon ), a na to pianę ubitą z 3 białek i 1/2 szklanki cukru .
Piec jeszcze 30-40 minut. w temp.180-190 stopni.
Smacznego !



--
*-*-abbra*-*-*-*-*-*





Szarlotka - abbra 29.09.06, 21:31    
Re: Szarlotka - ania1022 29.09.06, 21:50    
Re: Szarlotka - abbra 30.09.06, 12:12    
Re: Szarlotka - wiolunia79 29.09.06, 21:59    
Re: Szarlotka - myszunia1982 30.09.06, 13:30    
Re: Szarlotka - joko5 30.09.06, 17:37    
Re: Szarlotka - abbra 30.09.06, 18:46    
Re: Szarlotka - gundi 02.10.06, 15:29    
Re: Szarlotka - abbra 03.10.06, 21:59    
Re: Szarlotka - disarono 03.10.06, 23:51    
Re: Szarlotka - joko5 04.10.06, 08:24    

Najczęściej komentowane zdjęcia

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd