FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Cannelloni story

To taka naleśnikowa wersja, podobno wymyślona przez południowoamerykańskich
Włochów (wg Makłowicza). Ja zrobiłam z grzybami.
1. Ciasto naleśnikowe - zrobić rzadkie z mąki, jajek, wody i szczypty soli. Smażyć
cienkie naleśniki, krótko, tylko, by ciasto się ścięło.
2. Farsz grzybowy - na olej z masłem wrzucić grzyby z cebulą, posolić, dusić ok.15
min., zmielić w maszynce, dodać bułkę tartą, doprawić solą, pieprzem, natką.
3. Sos beszamelowy - z 1,5 szklanki mleka trochę odlać, dodać 1 łyżkę mąki.
Pozostałe mleko zagotować, połączyć z tym z mąką, doprawić solą, gałką, białym
pieprzem. Na koniec dać łyżkę masła.
Robiłam na czas - 1 godzina przygotowywań, 40 minut pieczenia.
W następnym poście pokażę etapy powastawania dania, teraz - finał.


Cannelloni story - mitta 27.10.06, 19:19    
Re: Cannelloni story - mitta 27.10.06, 20:11    
Re: Cannelloni story - lidma 27.10.06, 21:17    
Re: Cannelloni story - mitta 27.10.06, 21:48    
Re: Cannelloni story - pinkink2 27.10.06, 22:49    
Re: Cannelloni story - amoniaaa 15.11.06, 11:06    
Re: Cannelloni story - amica11 03.12.06, 19:26    
Re: Cannelloni story - thiessa 06.12.06, 17:59    
Re: Cannelloni story - citri 29.03.07, 12:43    
Re: Cannelloni story - jagodamalina 31.03.07, 16:07    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd