FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Wafle przekładane kremem orzechowo-czekoladowym

opakowanie wafli
5 jaj
25 dag.cukru
cukier waniliniowy
20 dag.czekolady(ja użyłam deserowej)
40 dag.zmielonych orzechów włoskich
25 dag.masła

Jajka ubić z cukrem i cukrem wanil.na parze..Kiedy masa będzie ubita i gorąca,dodajemy
masło,następnie startą czekoladę i orzechy.Dokładnie wszystko mieszamy.Masą
smarujemy równomiernie wafle,układamy jeden na drugim.
Polewę czekoladową zrobiłam na "oko" z masła,śmietanki i kakao.

Wafle przekładane kremem orzechowo-czekoladowym - fodrossi 30.10.06, 13:58    
Re: Wafle przekładane kremem orzechowo-czekoladow - mantha 30.10.06, 15:02    
Re: Wafle przekładane kremem orzechowo-czekoladow - schaetzchen 30.10.06, 17:47    
Re: Wafle przekładane kremem orzechowo-czekoladow - fettinia 30.10.06, 18:00    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd