FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Rogaliki orzechowo-migdałowe

Do rogali marcińskich im trochę brakuje,ale do kawki są w sam raz.
Ciasto półfrancuskie śmietanowe;25dkg mąki tortowej,22dkg masła,1 jajko,2
żółtka,10dkg śmietany.
Mąkę przesiać,posiekać z masłem,dodać jajko,żółtka,śmietanę-szybko zarobić.Włożyć do
miski posypanej mąką-i do lodówki na min.3h.
Masa orzechowo-migdałowa;
10dkg orzechów włoskich,10dkg migdałów,20 dkg cukru pudru,pół szkl.śmietanki,aromat
migdałowy .
Orzechy i migdały zmielić,dodać resztę składników-wszystko razem utrzeć.

Ciasto rozwałkować ,pociąć,nałożyć masę i formować rogaliki.Pieczemy ok.40 min.(aż
będą rumiane) w 200*c

Rogaliki orzechowo-migdałowe - madzia788 10.11.06, 20:20    
Re: Rogaliki orzechowo-migdałowe - schaetzchen 10.11.06, 22:41    
Re: Rogaliki orzechowo-migdałowe - lullaby22 11.11.06, 09:46    
Re: Rogaliki orzechowo-migdałowe - madzia788 11.11.06, 12:57    
Re: Rogaliki orzechowo-migdałowe - maravilla 11.11.06, 13:12    
Re: Rogaliki orzechowo-migdałowe - madzia788 11.11.06, 20:16    
Re: Rogaliki orzechowo-migdałowe - olioliwa 12.11.06, 01:29    
Re: Rogaliki orzechowo-migdałowe - e_katt 12.11.06, 13:09    
Re: Rogaliki orzechowo-migdałowe - fettinia 12.11.06, 14:33    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd