Właściwie za wiele się nie nagotowałam, bo to raczej pomysł, co wymyślic dla
gości, kiedy sa ante portas. A więc gotowe ciasto francuskie (zdecydowanie
polecam Henglein) rozwinąć i lekko rozwałkować. Pokroić na 6 podłużnych
trójkątów równoramiennych. Zawinąć białe kiełbaski (nie wędzone) tak jak
rogaliki, czyli od dłuższego boku do wierzchołka, posmarować rozbełtanym jajem
i na jakieś 20 minut do piekarnika. Podawać z barszczem albo sałatkami.
--
(...) suma tych możliwości, mąk, definicji i części jest tak nieobjęta i tak niepojęta oraz nie
dająca się wyczerpać, iż z najgłębszą odpowiedzialnością za słowo i po
najskrupulatniejszym rozważeniu trzeba powiedzieć, że nic nie wiadomo, ci.. ci.. kurka;
Widze, ze Ainsley zrobil przerobke popularnych w UK sausage rolls w wersji: dla gosci!
Bardzo fajnie ci wyszly, nadaja sie na cieple sniadanko czy szybki , cieply lunch.
Ja osobiscie , obgryzla bym lub odciela te sugestywne konce;))
Ainsley to bardzo utalentowany facet, jest swietny jako prezenter, pieknie spiewa, i
dodatkowo ciekawie gotuje, ma swietne poczucie humoru.
Szkoda ze jego programy sa, ze tak powiem stracone, przez nieciekawego tlumacza.